• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri girilince sol tarafa otomatik rakam yazma

Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Veri girilince sol tarafa otomaik rakam yazmasını istiyorum.Nasıl yapılabilir.Örnek dosya ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sağolasın. burda bir üstte, A2 DE 1 rakamı var , formül uygulayınca A3 de de var. Birde arka planda sarı renk olmasın.

Zaten A2 hücreye yazmışştım.
Arka pllanda formülü uygulayınca sarı oluyor.

Merhaba
Ben dosyanıza bir şey yazmadım ki, sadece formül önerdim.

Koşullu biçimlendirme formülü değilki nasıl dolgu rengini değiştirsin.
Sıra numarasını A2 den başlayarak verir, B dolu ise numara verecektir. Satır atlarsanız formül yanlış sonuç üretir.

Bu tür formül önerileri kesin değildir.
Tam istenen sonucu verebileceği gibi, size bakış açısı kazandırmak için önerilmiştir.

Uzatmayalım, dosyanızı tekrar kontrol edin.
Hata önerilende değil uygulamadadır.

Merhaba benim sorumda atıyorum tablomda ahmet a ismini görünce sağda boş kısıma yazdığım toplu ad ve hesap numarası listesinden ahmet a nın hesap numarasını bulup ilk yazdığımız tablomuzun içindeki ahmet a satırının solundaki hesap numarası sütununa yazacak bunu nasıl yapabilirim?

Birde aynı excel dosyası içerisinden bir sayfada bulunan verilerden sadece ücret alanları diğer sayfadaki banka listesinde göstermek istiyorum bunu nasıl yapabilirim, ücret almayanların banka listesinde gözükmesini istemiyorum, ilgili dosyayıda ekledim bordrodan banka listesine atmak istiyorum bahsettiğim tablo ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Üniversiteler de kullanılacak bir excel tablosu yapıcam şu işi öğrensem :) bir önceki soruma cevabınızı merakla bekliyorum.

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim ancak puantaj kısmında ücret almayan herhangi bir kişi ücret hakedince bu bordroya yansıyor ancak banka listesine yansımıyor ayrıca banka listesi sayfasına banka listesi tablosunun altına puantajda gözüken tüm kişilerin hesap no larını yazıcam ilgili kişiler banka listesine gelince isimden görüp hesap numaralarınında gelmesini sağlayabilirmiyiz?

İstedikleriniz yapılabilir. Fakat örnek dosyanızı bu bilgilere göre foruma eklemelisiniz.

Örneği ekledim (hesap nolarına sıradan sayılar verdim hesap nolarını yarın gireceğim için bilgiler işyerindeler) çok makbule geçecek yaparsak sonrasında ben banka listesi sayfasını kitler ve sayfa koruması yaparım bozulmasın diye baya araştırdım bu gece bu konuyu ama kafam almadı ve istediklerimi bulamadım yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Örnek dosyanızda "HESAP NO" bilgileri nerede?

Banka listesi yazan sayfadaki banka listesi tablosunun sağında hemen, hesap no ve adı soyadı yazıyor.

Son düzenleme:
Örnek dosyayı tekrar ekledim daha önce ücret almayan neşe atik isimli personeli puantaj sayfasından ücret alıyor durumuna çevirdim bu bordro sayfasına yansıyor ancak bordro sayfasındaki tablodan kişiye ait satırdaki son sırada net ödenenin banka listesi sayfasındaki ilgili tabloya yansımasını ve banka listesi tablosunun sağına yazdığım banka hesap no larından ilgili kişinin hesap nosunun banka listesindeki ilgili sütuna gelmesini istiyorum size zahmet

Merhaba,

#10 nolu mesajımdaki dosyayı güncelledim. Deneyiniz.

BANKA LİSTESİ sayfasındaki liste sayısı 36 ile sınırlıydı. Bu sebeple ücret alan sayısı arttığında listede çıkmıyordu. Bu sınırı 50 adede yükselttim. Daha da ihtiyacınız varsa sizde satır sayısını arttırabilirsiniz.

Geri