• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri girildiginde otomatık fıyatlandırma

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam gunluk verıler gırıyorum fakat fıyatlandırma kısmında zorlanıyorum.Acaba bunun kısayolu varmıdır,yada formullemesını öğretebılırmısınız Ektekı dosyada açıklma mevcuttur.Simdiden teşekkur ederım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Kod:
=EĞER(H17="";"";
      İNDİS($P$4:$S$10;KAÇINCI(K17;$O$4:$O$10;0);KAÇINCI(H17;$P$3:$S$3;0)))
Bu formülü kullanabilirsiniz. Yalnız fiyat listesindeki ölçütler ile aradığınız veriler aynı olmaz ise hatalı sonuçlar alırsınız. Tablonuzda bu şekilde veri hatalı oldukça fazla var. Aramalarda noktalama işareti önemlidir.

Merhaba,

Kod:
=EĞER(H17="";"";
      İNDİS($P$4:$S$10;KAÇINCI(K17;$O$4:$O$10;0);KAÇINCI(H17;$P$3:$S$3;0)))
Bu formülü kullanabilirsiniz. Yalnız fiyat listesindeki ölçütler ile aradığınız veriler aynı olmaz ise hatalı sonuçlar alırsınız. Tablonuzda bu şekilde veri hatalı oldukça fazla var. Aramalarda noktalama işareti önemlidir.
Hocam elıne saglık super fakat ben hata yaptım bır tane daha arac cınsı koydum VE Baslangıc noktasına da yön olak bölge ısımlerı gırıyorum

ayrıca bu formulun mantıgını kısaca anlatırsanız benım ıcın muhtesem olucak.Tesekkurler

Son düzenleme:
Kullanılan indis fonksiyonu;

İndis(dizi;satır sayısı;sütun sayısı) yapısı ile çalışır.

Örneklersek,

=indis(a1:a10;5) buradaki 5 satır numarasını belirttiği için, a1:a10 dizisindeki 5.sıradaki değeri verir, bu değerde a5' e denk gelen değerdir.

=indis(b4:b7;2) buradaki 2 satır numarasını belirttiği için, b4:b7 dizisindeki 2.sıradaki değeri verir, bu değerde b5' e denk gelen değerdir.

=indis(a1:f7;2;3) burada 2 satır,3 ise sütun sayısını belittiği için dizideki 2.satır 3.sütuna denk gelen değeri verir, bu değerde c2' ye denk gelen değerdir.

Kaçıncı fonksiyonlarında kullanılan değer ve aralıkları incelerseniz konuyu daha iyi kavrarsınız.

Kaçıncı yı kısaca anlatacak olursak;

Kaçıncı(aranan değer;aranan dizi;eşleşme türü)

Açıklamadan da anlaşılacağı gibi aranan değerin dizide kaçıncı sırada olduğunu buluruz.

Konunun özet mantığı budur.

Formülde;

Kod:
=EĞER(H17="";""; [COLOR=teal]'Eğer h17 boş ise boş bırak, değilse devam et.[/COLOR]
  İNDİS($P$4:$S$10;[COLOR=teal] 'fiyat aralığını diziye aldık.[/COLOR]
    KAÇINCI(K17;$O$4:$O$10;0); [COLOR=teal]' dizideki satır sayısını kaçıncı ile bulduk.[/COLOR]
      KAÇINCI(H17;$P$3:$S$3;0))) [COLOR=teal]' dizideki sütun sayısını kaçıncı ile[/COLOR] [COLOR=teal]bulduk. [/COLOR]

Ve bulunan bu değerlere göre sonuçu hücreye yazdırdık.

.

Çok tesekkur ederım yardımın ıcın bılgıne saglık

Geri