• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VERİ GETİRME

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
ekte sunduğum proje dosyasında buton ile A kategorisinde olanları Sayfa1 e getirmesini istiyorum. Yardım edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Ömer bey sorgulamayı A sütununa göre değilde aynı değerler F sütununda olsa sorgulama F sütununa göre yapılsa ve yine aynı şekilde Rapor kısmına öyle gelse hangi değerleri değiştirmemiz gerekiyor. Bizde kullanmak istiyoruz bu Listeyi.

Ekli dosyalar

Ömer bey sorgulamayı A sütununa göre değilde aynı değerler F sütununda olsa sorgulama F sütununa göre yapılsa ve yine aynı şekilde Rapor kısmına öyle gelse hangi değerleri değiştirmemiz gerekiyor. Bizde kullanmak istiyoruz bu Listeyi.
.
Bu da sizin.

.

Ekli dosyalar

LİST sayfasında A sütununda S.No var sorgulamayı F sütununa göre yapması gerekiyor. Yani buraya yüklediğim liste gibi olması gerekiyor yardımcı olabilir misiniz

İdris bey 4. mesajda eklemiştim inşallah

İdris bey sanırım bir hata oldu B sütununa göre arama yapıyor ve işlem yapmıyor. Dosyada Kod yok.

.

Dosyayı incelemediniz herhalde.

Dosyanızdaki kodu sildim. Formüllerle iş oluyor.

ve F sütununa göre filtreliyor.

Kullandığım iki formül var.

Biri veri Doğrulama için.

=UNIQUE(LIST!F2:F37)

Filtre için.

=UNIQUE(FILTER(LIST!A:F;LIST!F:F=A1;"Yok"))

.

Tekrar Merhaba

Alternatif bir çalışma olarak aşağıdaki Ek 'li dosyada, Rapor sayfasındaki sorgulama tüm sütunlar için yapılabilmektedir.

Selamlar...

İlgili Resim
234427

Ekli dosyalar

Tekrar Merhaba

Yukardaki #14 numaralı mesaj ekindeki dosyanın Renkli Aktar Özelliği eklenmiş son hali Ek 'tedir.

Selamlar.

İlgili Resim
234430

Ekli dosyalar

Ömer Bey ilginizden dolayı teşekkür ederim.

mrb arkadaşlar bu çalışmanın macro olmayanı varmıdır ?

Geri