• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri eşleştirme hk.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2007
merhaba aşağıdaki örnekte A1 de yazan 1 rakamının D1 de yazan sözleşmetarihi
B1 de yazan rakamın yanına gelsin istiyorum

A1 ve B1 de yazan rakamlar aynı rakamlar yalnız A1 de birden fazla aynı rakam olduğu için onu B1 e filtreledim.

FirmaNo firma SozlesmeTarihi
1 1 Hizmet 19.11.2009
1 6 Hizmet 19.11.2009
1 47 Hizmet 19.11.2009
1 71 Hizmet 19.11.2009

Son düzenleme:
Selam Dostum,

Takdir edersin ki, yukarıdaki mesajından birşey anlamak çok zor. En azından benim için.

Örnek dosya yollaman ve daha açık yazman mümkün mü?

dosya ektedir.

B1 sütununda firma numaraları ve F1 sütununda firmaların sözleşme tarihleri yer almaktadır.Ancak B1 sütununda aynı firma numaralarından birden fazla bulundğu için ben bunları C1 sütununda tekrar eden kayıtları filtreledim.

Şimdi filtrelemiş olduğum C1 sütununun yanına doğru sözleşme tarihlerini getirmem gerekiyor.

umarım anlatabilmişimdir.teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Selam;

Düşeyara ( vlookup ) tam size göre.

Dosyanıza işledim, inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
yalnız bir sorun daha olucak telefon numarasının içinde 8 geçen geçen numaraları bulmam gerekiyor if ile yapmaya çalışıyorum ama bi yerde hata yapıyorum örnek bir formül verebilirmisiniz

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
yalnız bir sorun daha olucak telefon numarasının içinde 8 geçen geçen numaraları bulmam gerekiyor if ile yapmaya çalışıyorum ama bi yerde hata yapıyorum örnek bir formül verebilirmisiniz

Esra hanım merhaba,

Ekte I sütununa koymus oldugum boşluğa değer girdiginizde C sütununda arıyor ve varsa d sütununda kaçıncı sayı oldugunu söylüyor. Yoksa da yok yazıyor. Umarım işinizi görür...

eki göremedim ama :(

Geri