• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulanmada basamak sayısını kısıtlamak

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar,

Veri doğrulama için virgül sonrasındaki ondalık sayı hane sayısını kısıtlamak mümkün mü ?
Örneğin Veri doğrulamada 0,01 ile 9,99 aralığını belirliyorum. Ama kullanıcı 2,32 yerine 2,3299 yazarsa da kabul ediyor. Virgül sonrasında sadece 2 hane kullanılmasını sağlamak nasıl mümkün olur acaba ?

Merhaba Arkadaşlar,

Veri doğrulama için virgül sonrasındaki ondalık sayı hane sayısını kısıtlamak mümkün mü ?
Örneğin Veri doğrulamada 0,01 ile 9,99 aralığını belirliyorum. Ama kullanıcı 2,32 yerine 2,3299 yazarsa da kabul ediyor. Virgül sonrasında sadece 2 hane kullanılmasını sağlamak nasıl mümkün olur acaba ?

Örneğin H1 hücresinde yapılacak Veri Doğrulama işlemi için; "Custom" (Türkçesi "İsteğe Göre" olabilir bilmiyorum....) aşağıdaki formülü yazın.

Kod:
=MOD(100*H1;1)=0

.

Haluk üstadım çok çok teşekkür. Böyle bir şeyin varlığından bile haberdar değildim. Sağlıcakla kalın.

Haluk üstadım örneği virgül sonrasında 4 basamak olması için formülü nasıl revize etmeliyiz ?

çok teşekkür ederim İdris SERDAR üstadım, sağlıcakla kalın

İlave bilgi:

H1 hücresine girilecek verinin 0,01-9,99 arasında olması ve virgülden sonra 2 basamaktan fazla veri girişi yapılamaması için, Veri Doğrulama'da kullanılacak formül;

Kod:
=(MOD(100*H1;1)=0)*(H1>0,01)*(H1<9,99)

.

Harikasınız Haluk üstadım, sağlıcakla kalın

Geri