• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulamayı bağlı değerlerle kısıtlamak

Katılım
28 Şubat 2006
Mesajlar
2
Merhabalar,

Ekte vermiş olduğum dosyada MAGAZA Sheet'nde Veri doğrulama ile bazı alanlar listelenmektedir. Benim yapmak istediğim URUN GRUBU DETAYI Hücresinin yanındaki hücreden bir tanım seçtiğimde KOL BİLGİSİ hücresinin yanındaki hücrede listelenecek alanlar TANIMLAR Sheet'nde bulunan Kol Bilgisi İçin alanının altındaki Ürün Grubu Detaya Bağlı olan ve ilgili Ürün Grubu Detayının yanındaki hücrelerde bulunan alanların gelmesidir.
Örnek: Kullanıcı MAGAZA Sheet'nden URUN GRUBU DETAYI olarak "BLUZ" seçeneğini seçtiğinde KOL BILGISI alanında sadece "K.KOL,U.KOL,YRS.KOL" seçenekleri sırasıyla gelmeli, ATLET seçtiğinde ise KOL BILGISI olarak sadece "NULL" seçeneği gelmelidir.

Benzer uygulama Klasman Detayı alanını sınırlamak içinde URUN GRUBU DETAY, KOL BILGISI ve RANGE2 alanları seçildiğinde bu üç seçeneğe bağlı olan tanımların listelenmesi içinde kullanılacak.

Bana bu uygulamayı yapabilmem için yol göstermenizi umuyorum.
 

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst