• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulamada formül düzenleme

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Arkadaşlar

data formülü olarak görünen formülleri değiştirmek istiyorum ama bir türlü formülün kapsama alanına ulaşamadım
bilmiyorum tam izah edebildim mi ? ama yardımcı olursanız sevirim

Ekli dosyalar

• data formül.JPG
    data formül.JPG
    9.2 KB · Görüntüleme: 27
Merhaba,

Ne demek istediğiniz pek anlaşılmıyor, örnek dosya ile ne yapmak istediğinizi sorar mısınız?

Sizin sözünü ettiğiniz data, bir sayfanın adı.

Merhaba,

Aşağıdaki formül işinizi görüyor mu?

A3

Kod:
=EĞER(D3="";"";"data!O"&SATIR()&":S10")

Sayın Necdet bey,

verdiğiniz formülü "data" dosyası A3 hücresine yapıştırdım. "form" sayfasında kısım seçtiğimde sadece ilgili kısımla ilgili "hata ve duruş" parametrelerini almadı. Sebep ne olabilir acaba ?

Sayın kamsal,

Bana göre dosya da fazladan işler yapmışsınız. Formülleri karıştırmadan dosyanın yardımcı sütunsuz sade halini ekleyip yapmak istediğinizi detaylı açıklarmısınız.

.

Ömer bey

sade halde ne istediğimi yazarak dosyayı ekledim. Önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla

Ekli dosyalar

Dosyanızı excel uzantılı eklermisiniz.

Eki inceleyiniz.

Dosyadaki, kodları, eski ad tanımlamalarını ve yardımcı sütunları sildim.

Eksik kalan yer varsa sütun adı ile birlikte tekrar detaylı açıklarsınız.

Ekli dosyalar

Veri doğrulama

eki inceleyiniz.

Dosyadaki, kodları, eski ad tanımlamalarını ve yardımcı sütunları sildim.

Eksik kalan yer varsa sütun adı ile birlikte tekrar detaylı açıklarsınız.

acaba buradaki veri doğrulamayı nasıl yaptığınızı anlatabilirmisiniz. Inceledim verilerin nerden geldiği belli değil.
Anlamadım. Veri doğrulamayı nasıl yaptığnızı.

3 ayrı doğrulama için ekle/ad tanımlamada formül mevcuttur. Bu menüden formülleri görebilirsiniz.

.

Merhaba Ömer hocam,

Dosya istediğim gibi olmuş teşekkür ederim. Bir konu daha vardı dosya ile ilgili dosya içinde açıklama yazdım. Olabilirmi bilmiyorum....!

Bir bakarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Ömer hocam,

Kusura bakmayın sizide yoruyorum bu arada ama, Bu seferde aktarmada sorun yaşadım..!

Dosyada açıklamaları yazdım

Ekli dosyalar

Eklediğiniz dosyanın "form" sayfasının bu haline göre "veri" sayfasının yerleşimi nasıl olacaksa tümünü manuel yazıp dosyayı buna göre yeniden eklermisiniz.

Ömer hocam düzenleyip ekledim yeniden dosyayı...

Sorularınızı daha detaylı ve açıklayıcı şekilinde yöneltmenizi rica ederim.

KISIM-TARİH sütunları arasına kısım ile ilgili makinenin gelmesi gerekiyordu….
Bu baştan beri unutmuşum, bunun içinde bir şey yapılabilirmi ????

Bu soruyu anlamayamadım. Sorularınızda olması gereken durumu manuel yapıp açıklamaya özen gösteriniz.

Ömer hocam kusura bakmayın, hakikaten ne istediğimi açıklamakta zorlanıyorum..

Dediğiniz gibi manuel olarak "form" sayfası girişlerini yaptım ve veri sayfasına kopyalayıp yapıştırdım. Bu yapıştırdığım şekliyle aktarmasını istiyorum.

İkinci olarak Form sayfasında "Kısım" seçtikten sonra hemen yanındaki "b" sütununa kısım ile ilgili makineler gelecek ve aynı zamanda ilgili makineyide seçeceğim. (ilk baştan beri unuttuğum "MAKİNE" sütunu)

Dosyayı yeniden ekliyorum

Geri