• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri dogrulamada diğer hücrelere gelen ifade

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhabalar,

Bilgiler sayfasındaki isimleri =EĞER(BİLGİLER!B9<>"";BİLGİLER!B9;"") ifadesiye Bordro sayfasına alıyorum, buna bağlı olarakta ücret hesabı yaptırıyorum, fakat bilgiler sayfasında isim yoksa rakamsal hücreler #değer ifadesi alıyor....

Çözüm yolu konusunda yardımlarınızı rica ediyorum

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Bilgiler sayfasındaki isimleri =EĞER(BİLGİLER!B9<>"";BİLGİLER!B9;"") ifadesiye Bordro sayfasına alıyorum, buna bağlı olarakta ücret hesabı yaptırıyorum, fakat bilgiler sayfasında isim yoksa rakamsal hücreler #değer ifadesi alıyor....

Çözüm yolu konusunda yardımlarınızı rica ediyorum

merhaba
B8 hücresine
Kod:
=EĞER(BİLGİLER!B7<>"";BİLGİLER!B7;0)
bunu
E8 hücresine
Kod:
=EĞER(BİLGİLER!L7<>0;BİLGİLER!L7;0)
bu formülü yazın ve aşağıya doğru çoğaltın

Öncelikle teşekkürler Üstat sağolun,

Formülü değiştirdikten sonra boş hücreler "0" değeri aldı, acaba bu "0" değerinide kaldırma yolu varmı?

Yani özetle üstteki örnekte ; BİLGİLER!B10 hücresi boş ise... BORDRO!B11-W11 hücreleride boş olabilirmi?

kolay gelsin.

Sayın İhsan Üstat;

Microsoft Office Düğmesi'ni Düğme resmi, Excel Seçenekleri'ni ve sonra da Gelişmiş kategorisini tıklatın.

Bu çalışma sayfasının seçeneklerini göster altında bir çalışma sayfası seçip aşağıdakilerden birini yapın:
Hücrelerde sıfır (0) değerlerini görüntülemek için Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster onay kutusunu seçin.
Sıfır değerlerini boş hücreler olarak görüntülemek için Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster onay kutusunu temizleyin.

ifadesi ile az önceki sonumu hallettim...

tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri