• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulama

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 32 Bit
merhaba arkadaşlar ;
f2 sütununda yapmış olduğum veri doğrulama var , örneğin a_apt nını seçtiğimde g2 sütununa girdiğimde parametrelerdeki k2:p2 sütunundaki verileri liste şeklinde göstermesini istiyorum

Ekli dosyalar

G2 hücresine Veri Doğrulamada Liste Doğrulama Ölçütünü kullanarak, Kaynak kısmına bu formülü yazabilirsiniz;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"][SIZE="2"]=KAYDIR(parametreler!$J$2;KAÇINCI($F$2;parametreler!$J$2:$J$4;0)-1;1;1;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(KAYDIR(parametreler!$J$2;KAÇINCI($F$2;parametreler!$J$2:$J$4;0)-1;1;1;6)))[/SIZE][/FONT]

murat bey şöyle bir uyarıyla karşılaştım ;
veri geçerli kılma ölçütü için diğer çalışma sayfalarına ya da çalışma kitaplarına yapılan başvurular kullanamazsınız

2003 versiyonda isim tanımlamalarını elle yapmanız gerekiyor. Formülle yapılan başvurular hataya sebep verir.

Yeni versiyonlarda Murat beyin çözümünü uygulama şansınız var.

Sizin adınıza ad tanımlamalarını elle yaparak dosyanızı düzenledim. İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

murat bey eklediğiniz dosyada bir şey göremedim yoksa ben mi bulamıyorum

korhan bey sizin verdiğiniz dolaylı formulü ile sonuca ulaşıyorum ama burdada bütün apartmanları ad tanımlama ile tanımlamam gerekecek dimi 200-300 tane apartman olduğunu düşünürsek bu işlem beni kasıyor ama 2003 versiyonu için başkacada çözüm yoksa bunada şükür diyorum .teşekkürler

Veri doğrulama listesi uzadıkça kullanılması zorlaşacaktır.

Bu sebeple makrolu çözümleri kullanmanızı önerebilirim.

apartman sakinlerinin listesini verecek bir makro yazabilir misiniz ?

değerli arkadaşlarım ve özelikle formülü veren murat beye;
yıllardır 2003 excel kullanmakta iken özellikle veri doğrulamayı uygulayabilmek için bilgisayarıma 2013 excel yüklettim . Veri doğrulamayı gerekli sayfaya yazdım bazı değişiklikleri yaparak sonuçta çalıştı ama exceli kaydetip kapatıp açtığımda ortada ne formül ne veri doğrulama yok
yardımınıza ihtiyacım var

Ekli dosyalar

Geri