• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unsal_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
exel 2010 türkçe
Arkadaşlar merhaba yapmak istediğim şeyleri dosya yükleyemediğimden açıklamaya çalışacağım.

1. yapmak istediğim şey hücrelere TC kimlik no numarası girişini veri doğrulama ile 11 haneden fazla girişini engelleme yapıyorum.Aynı hücre aralığına bazı TC kimlik numaralarını girmeyi engellemem lazım. 2. veri doğrulamayı yapamıyom .

2. yapmak istediğim tarafımıza gönderilen dosya da negatif sayılar tersden
örnek (1.547-) bu olayı (-1.547) nasıl yapabilirim.

3. yapmak istediğim hücrelere girilen değer sadece metin ifadesi olarak girilmesini istiyorum
Teşekkürler

Merhaba hayırlı günler,

Anladığım kadarı ile

1. sorunuzu pek anlayamadım. Hem Tc no girip hem de Tc no girişi engellemek ne anlama geliyor ?

2. Soru Cevabı;
Kod:
=soldan(a1;uzunluk(a1)-1)*-1

3. Soru Cevabı;
Hücre aralığını seçip
Veri doğrulama özel seçeneğini seçtikden sonra, formül çubuğuna
Kod:
=emetinse(a1)

Şeklinde deneyiniz. Deneme imkanım olmadı.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.2,3. soru cevapları sonuç istediğim gibi
yanlız 2. sorudaki formulu pek anlayamadım açıklama yapabilecek biri varmı.

1. soruyu bir daha açıklayayım A:A hücre aralığına veri doğrulama ile 11 haneli rakam girişine izin veriliyor. bir diğer veri doğrulama ile şunu yapmak istiyorum.
sayfanın ayrı bir yerinde vukaatlı 1234567890 tc no yazıp yanına örn: (personel müdürü ile tartıştı)
A:A sutununa 1234567890 yazdığımda şu uyarıyı vermesini istiyorum. "bu personel vukaatlı" yazması gerekmetedir ama aynı hücre aralığına 2. veri doğrulamayı giremiyorum.

Rica ederim.
2. soru kısaca şöle; A hücresini soldan başlayarak karakter sayısını al. "-" ortadan kaldırmak içinde hücre değerinden bir çıkart.Çıkan sonucuda negatif sayı yapmak için "-1" ile çarp.
3. sorunuzu anladım ama bir fikrim yok.

Geri