• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
Değerli arkadaşlar daha önceden formda örneğine rastlamıştım ama şimdi bir türlü bulamıyorum yapmak istediğim şey şu örneğin Sayfa2 de A sütununda bir isim listemiz var Sayfa1 de A1 hücresine isim listemizden bir isim yazmak isteyip A yazdığımda A ile başlayanların listelenmesi B yazdığımda ise B ile başlayanların listelenmesini istiyorum bu konu hakkında yardımcı olursanız minnettar kalırım yardımlarınız için teşekkür ederim

değerli arkadaşlar daha önceden formda örneğine rastlamıştım ama şimdi bir türlü bulamıyorum yapmak istediğim şey şu örneğin sayfa2 de a sütununda bir isim listemiz var sayfa1 de a1 hücresine isim listemizden bir isim yazmak isteyip a yazdığımda a ile başlayanların listelenmesi b yazdığımda ise b ile başlayanların listelenmesini istiyorum bu konu hakkında yardımcı olursanız minnettar kalırım yardımlarınız için teşekkür ederim

böyle bir şey mi istediğiniz. Sn. Yurttaş'ın çalışması

Ekli dosyalar

Merhaba
Bir Ad tanımlayın - İsim_Listesi ( kendiniz dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz_? )
Kaynak bölümüne
Kod:
=Sayfa2!$A:$A
Bunu yazın ve tamam deyip ad tanımlasını bitirin.
Veri - Doğrulama -Ayarlardan - İzin Verilen - Liste deyin kaynak bölümüne
Kod:
=DOLAYLI("'Sayfa2'!A"&KAÇINCI($A2&"*";İsim_Listesi;0)&":A"&EĞERSAY(İsim_Listesi;$A2&"*")+KAÇINCI($A2&"*";İsim_Listesi;0))
Bu formülü yazın - Boşluğu Yoksay'ın tikini kaldırın. Girdi İletisi kısmına geçin - Hücre seçildikten sonra girdi iletisi göster'in tik'ini kaldırın. Hata Uyarısı Kısmına geçin - Geçersiz Veri girildikten sonra uyar'ın tikini kaldırın ve tamam diyerek doğrulamayı tamamlayın.
Not : İsim listesi harf sırasına göre olmalıdır.

sayın BAZGİRET istediğim önerdiğiniz gibi bir çalışma değil çünkü veri girilmesi gereken kısım A1 hücresi ile sınırlı değil A1:A30 aralığı bu yüzden öneriniz işime yaramadı öneriniz için teşekkür ederim. sayın asi kral trarif ettiğiniz gibi tüm önergelerinizi yerine getirdim ama sonuç istediğim gibi olmadı sanırım bir sorun var dosyada sonucu size gönderdim bakıp hatanın nerde olduğunu saptarsanız memnun olurum. birde birkaç ek bilgi daha vermek istiyorum ilk msajda eksik kalmış kusura bakmayın. birincisi isim listesi Sayfa2 de olacak ben Sayfa1 de doğrulama yapacağım. ikincisi A1:A30 aralığındaki tüm hücrelere doğrulama koymak istiyorum üçüncüsü listemde isimler A'dan Z'ye sıralı olmayacak. bu bilgileride göz önünde bulundurursanız sevinirim değerli zamanınızı aldığım için kusuruma bakmayın iyi akşamlar

Ekli dosyalar

Merhaba
Ben formülü yazarken A2 hücresine baz almıştım sorun ordan kaynaklanıyor.
Kod:
=DOLAYLI("'Sayfa2'!A"&KAÇINCI($A1&"*";İsim_Listesi;0)&":A"&EĞERSAY(İsim_Listesi;$A1&"*")+KAÇINCI($A1&"*";İsim_Listesi;0)-1)
Bu formül ile değiştirin.
Sayfa2'de doğrulama olacak ise aynı işlemi oraya yaparak deneyin.
İsimler sıralı olmazsa çalışmaz.

sayın asi kral düzeltme ve yardımlarınız için teşekkür ederim istediğim istediğim oldu çok sağolun

Geri