• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulama yardım

Katılım
12 Aralık 2010
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
office 2007
türkçe
Arkadaşlar çok araştırdım ama bir türlü yapamadığım konu hakkında yardımlarınıza başvuruyorum yardımcı olursanız sevinirim çalışma kitabımdaki menü sayfasındaki b2:b12 hücrelerine data sayfasından a sütünunu baz alarak ürün gruplarına göre veri doğrulama yapmasını istiyorum anlatabilmişimdir umarım.
 

Ekli dosyalar

Veri doğrulama ile data yapınızı değiştirmeniz gerekir.
BÖLGE AKDENİZ DOĞU ANADOLU EGE İÇ ANADOLU MARMARA ANADOLU MARMARA AVRUPA
AKDENİZ
DOĞU ANADOLU
EGE
İÇ ANADOLU
MARMARA ANADOLU
MARMARA AVRUPA

Hepsin bu şekilde tekrarlananlar 1 kere yer almak üzere düzenleyebilir seniz. Dolaylı formülü ile veri doğrulama işlemini yaptırabilirsiniz. Dataları düzenleyip tekrar yollarsanız. yardımcı olurum.
Soykan
 
Pardon yanlış yollamışım 2 adet veri doğrulama sorusu vardı şimdi sizinkine de bakıyorum.
 
sizinki de benzer konu datanızı aşağıdaki şekilde düzenlerseniz. Veri doğrulama da dolaylı formülü ile yapabilir siniz.
ÜRÜN GRUBU SALATA BAŞLANGIÇ ARA SICAK ANA YEMEK TATLI KINA MENÜSÜ PASTA MEŞRUBATLI MENÜ GENEL
SALATA
BAŞLANGIÇ
ARA SICAK
ANA YEMEK
TATLI
KINA MENÜSÜ
PASTA MEŞRUBATLI MENÜ
GENEL
Soykan
 
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ama ne yazıkki demek istediğinizi anlayamadım satır ve sütün olarak değişiklik yapmamı istoyorsunuz sanırım ama biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim.
 
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. İşime görücek ALLAH razı olsun.
 
Geri
Üst