• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulama yardım !

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar merhaba,

Ekteki dosyaya veri doğrulama ile ilgili bir örnek ekledim.
yapmak istediğim şey iç içe iki tane veri doğrulama
örneğin Adana ilini seçince yanında otomatik olarak bölgeleri açılsın ve ben istediğimi seçeyim.Ama yapamadım .yardımcı olabilir misiniz?
Listem çok uzun böyle bir kısa yol varsa işim çok kolaylaşacak

Ekli dosyalar

Adana'nın bölgelerini seçin ve Ad kutusuna (yani o anki seçili hücrenin adresini gösteren, formül çubuğunun yanındaki yere Adana yazın.

Daha sonra bölgelerin seçileceği hücrede (örneğin F3) veri doğrulamayı açın ve listeyi seçerek liste yerine =dolaylı(f2) yazın.

Böylelikle tüm bölgeler için ayrı ayrı isimlendirme yapın.

81 tane il için hazırlayacağım. hepsi için ayrı ayrı isim tanımlama gerekirmi? bir de veri doprulama kısımnda tüm tanımladığım isimleri ekleyemiyorum.sadece bir tane ekleyebiliyorum

Belki formülle dinamik ad tanımlama yapılabilir ancak benim bilgimi aşıyor şu anda. Sayın yurtaş'ın dinamik alan tanımlarıyla ilgili paylaşımlarını incelemenizi öneririm.

En kolay yöntem (benim bildiğim kadarıyla tabi :))

önce bir iller listesi hazırlarsınız ve o listeyi örneğin iller olarak isimlendirirsiniz.
İl isimlerini seçeceğiniz hücrede (örneğin H1) veri doğrulama olarak liste kısmına =iller formülünü girersiniz
daha sonra bölgeleri her il için ayrı ayrı seçerek il adıyla isimlendirirsiniz: örneğin adana'nın bölgelerini seçip adana olarak isimlendirirmelisiniz
Tüm bölgeleri bu şekilde isimlendirdikten sonra bölgeleri seçeceğini hücreye (örneğin H2) veri doğrulama olarak liste bölümüne =DOLAYLI(H1) formülünü girersiniz
Daha sonra H1 hücresinde il listesinden ili seçtiğinizde H2 hücresinde seçtiğiniz il için ayarladığınız bölge listesi çıkacaktır.

Veri Doğrulama

Ekteki dosyaya bir bak bakalım kardeş istediğin böyle bir şeymi

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak;

İkinci doğrulamayı uygulayacağınız hücreye gidip doğrulamadan listeyi seçip kaynak bölümüne aşağıdaki formülü yazın.

Kod:
=KAYDIR(B2;KAÇINCI(F2;A:A;0)-2;;EĞERSAY(A:A;F2))

Yalnız İL bölümündeki verileriniz sizin eklediğiniz örnekdeki gibi sıralı olması gerekir.

.

Merhaba
İyi Çalışmalar
Bir Örnekte Benden

Son düzenleme:
Arkadaşlar çok teşekkürler yardımlarınız için. Ömer beyin yazdığı formülü kullandım.İnanılmaz kolaylık sağladı. hatta birbiriyle bağlantılı 3 ayrı veri doğrulama yapabildim. :)) sizlerin sayesinde .tekrar teşekkürler

Geri