• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama ve Filtre Beraber çalışsın..

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Arkadaşlar Sayfa2 deki Veri Doğrulamada örneğin 2009 yılını seçtiğimde, Sayfa 1 deki filtrede de 2009 un seçilmesini istiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler...

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A2]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Sheets("Sayfa1").Range("A1").AutoFilter field:=1, Criteria1:=Target.Value
End Sub

Ekli dosyalar

Evren Abi verdiğin kodu yan hücrelerede uygulamaya çalıştım ancak başaramadım. Yardım edersen sevinirim. Saygılarımla....

Evren Abi sitede olduğunu görünce tekrar yazayım dedim. Verdiğin makroyu yan hücrelere uygulayayamadım. Yardımcı olursan sevinirim. Saygılarımla...

Evren Abi sitede olduğunu görünce tekrar yazayım dedim. Verdiğin makroyu yan hücrelere uygulayayamadım. Yardımcı olursan sevinirim. Saygılarımla...
Örnek dosya , yollayınız.Bu gibi durumlarda cevap alamıyorsanız hemen bir tane örnek dosya yolayıp üzerinde açıklama yapınız.Bu her zaman işe yarra.Unutmayın.Yan hücre diyorsunuz ama yan hücre neresidir.yan hücrenin yanıda varmıdır.Sorgulama yan hücredemi yapılacak.Bunlar belirsiz.Bunları sorunuzda açıklammışsınız.Belirsiz olan sorulara kimse girmek istemiyor.Bende istemiyorum.Ama bazende böyle açıklama yapıyorum.Sonrada bana soru soranlar kızıyorlar.Aslında var ya hiç açıklama bende yapmayacam bakıp gidicem.Millettle niye dalaşayım.Ama duramıyorum işte yinede.:cool:

Otomatik filtrede en fazla 2 koşul yapabiliyorsunuz excel 2003te.
Bu yüzden gelişmiş filtreyi uyguladım kodlarda.
dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A2:C2]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
With Sheets("Sayfa1")
    '.Select
    .ShowAllData
    'Sheets("Sayfa2").Select
    .Range("E2:G2").Value = Range("A2:C2").Value
    .Range("A1:C" & .Cells(65536, "A").End(xlUp).Row).AdvancedFilter Action:=xlFilterInPlace, _
    CriteriaRange:=.Range("E1:G2"), Unique:=False
End With
End Sub

Ekli dosyalar

Geri