• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulama uyarı formulü

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Veri doğrulama da ad tanımlamaları yaptıktan sonra uyarı vermesi için bir formül yazıp veri doğrulama yapıyorduk.Bu formülü satır toplamı aldırıp yapmıştık daha önce ama sütun toplamı aldırarak nasıl bir formül yazabiliriz onu yapamadım.
Ad tanımlamayı da hatalı yapmış olabilirim.
Ekte açıklamalar mevcut.
Kısaca;"giden-gelen" sayfası C sütununa girilen miktar "kalan" sayfası D sütunu "fark" kısmında miktarı eksiye düşürecek ise uyarı vermesini istiyorum.
Bu konuda yardım rica ediyorum.
"miktarın eksiye düşmesini engelleme ve uyarı6" - Kullanılan "H3" 511 yapıldığında verdiği uyarıyı "ad tanımlama ve doğrulama" dosyamdaki giden-gelen "C" sütunundaki veriler içinde yapmasını sağlamak istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Uzun ve karışık anlatım yapmış olabilirim ama bu yapmak istediğim mümkün mü bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Ad tanımlama ve doğrulama dosyanız istediğiniz şekilde düzenlenmiştir.
İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sn turist öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
giden-gelen C8 e kadar formül çalışıyor.Fakat bunu tüm sutun için nasıl yapabiliriz.
EĞER(C8>ETOPLA($A$2:$A$8;A8;$B$2:$B$8);"FAZLA";C8)
yerine C sutununa girilen miktar kalan sayfasındaki farkı eksiye düşürecekse tüm kalemler için uyarı vermesini istiyorum.Ad tanımlamaları formüle nasıl entegre edebiliriz.
EĞER(giden-gelen sayfası C sütununa girilen miktar(kalan sayfası D sutununu eksiye düşürecekse) uyarı versin gibi..

Sn turist öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
giden-gelen C8 e kadar formül çalışıyor.Fakat bunu tüm sutun için nasıl yapabiliriz.
EĞER(C8>ETOPLA($A$2:$A$8;A8;$B$2:$B$8);"FAZLA";C8)
yerine C sutununa girilen miktar kalan sayfasındaki farkı eksiye düşürecekse tüm kalemler için uyarı vermesini istiyorum.Ad tanımlamaları formüle nasıl entegre edebiliriz.
EĞER(giden-gelen sayfası C sütununa girilen miktar(kalan sayfası D sutununu eksiye düşürecekse) uyarı versin gibi..

C8 den sonrasını kopyalayabilirsiniz, mantık aynı.

Benim bildiğim kadarıyla; sizin istediğiniz şey bir LOOP (Döngü) yaratır ve formül hatasına neden olur.
Çünkü; Önce sayfa 1 deki değerler, sonra Sayfa 2 deki değerler çalışıyor.
Sayfa 2deki bir değere göre işlem yapılırsa, hataya neden olur.
Tabii ki, bu benim yaklaşımım. Belki üstadlar daha farklı çözüm bulabilir.

Sizin yazdığınız formülde çalışıyorya onu sütuna göre yaptırmak istiyorum.
Sayfa2 deki değer eksi olacaksa koşulu veri doğrulama kuralıya zaten ben sütuna göre toplamı sayfa2 de buluyorum ama fark sütunu eksiye düşecekse uyarı ver formülünü yazamıyorum.
İkinci eklediğim tabloda yatay toplatma için bunu yapmıştık ama sütun için nasıl yapılabilir.
A ya gidenleri B ye gelenleri ikinci sayfada giden gelen toplamı ve farkı- ilk sayfa da b ye yazacağım rakam için sürekli ikinci sayfa ilgili kalem eksiye düştümü diye bakmaktansa veri doğrulam ile bunu ilk sayfada yazarken görmek istiyorum.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Sn turist 1000 satır için evet oldu.Teşekkür ederim.
EĞER(ETOPLA(aralık;KALAN!A2;toplam_aralığı)>=KALAN!A2;toplam_aralığı1;1;0)
Ad tanımlayı kullanarak bu formülü yazmaya çalıştım ama olmadı.
1000 satırla kısıtlamadan tüm sütun için yazmak istesem yani formül 1001 den sonrada devam etmesi için nasıl yazabiliriz.
EĞER(ETOPLA($A$2:$A$1000;A2;$C$2:$C$1000)>ETOPLA($A$2:$A$1000;A2;$B$2:$B$1000);"FAZLA";C2)

Sn turist 1000 satır için evet oldu.Teşekkür ederim.
EĞER(ETOPLA(aralık;KALAN!A2;toplam_aralığı)>=KALAN!A2;toplam_aralığı1;1;0)
Ad tanımlayı kullanarak bu formülü yazmaya çalıştım ama olmadı.
1000 satırla kısıtlamadan tüm sütun için yazmak istesem yani formül 1001 den sonrada devam etmesi için nasıl yazabiliriz.
EĞER(ETOPLA($A$2:$A$1000;A2;$C$2:$C$1000)>ETOPLA($A$2:$A$1000;A2;$B$2:$B$1000);"FAZLA";C2)

EĞER(ETOPLA(A:A;A2;C:C)>ETOPLA( A:A;A2;B:B);"FAZLA";C2)

şeklinde kulanabilirsiniz.
olarak deneyiniz.

Ben ad tanımlamalarda hata yaptım sanırım o yüzden bu formül olmuyor.ilk formülünüzü kullanacağım şimdilik ama veri doğrulama ve ad tanımlama konusunu tekrar gözden geçireceğim.Sitede bu konu detaylı anlatılıyordu müsait bir zamanda onu araştıracağım.Mutlaka formülde veya işlem sıralamasında bir hata yapıyorumdur.
İstediğim şekilde yaparsam buradan paylaşmaya çalışacağım.
İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.

Ben ad tanımlamalarda hata yaptım sanırım o yüzden bu formül olmuyor.ilk formülünüzü kullanacağım şimdilik ama veri doğrulama ve ad tanımlama konusunu tekrar gözden geçireceğim.Sitede bu konu detaylı anlatılıyordu müsait bir zamanda onu araştıracağım.Mutlaka formülde veya işlem sıralamasında bir hata yapıyorumdur.
İstediğim şekilde yaparsam buradan paylaşmaya çalışacağım.
İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.

Excel Versiyonunuza göre;
2003 için
EĞER(ETOPLA($A$2:$A$65536;A2;$C$2:$C$65536)>ETOPLA($ A$2:$A$65536;A2;$B$2:$B$65536);"FAZLA";C2)

veya
2007-2010 için
EĞER(ETOPLA($A$2:$A$1048576;A2;$C$2:$C$1048576)>ETOPLA($ A$2:$A$1048576;A2;$B$2:$B$1048576);"FAZLA";C2)

şeklinde de kullanabilirsiniz.

Sn turist
EĞER(ETOPLA($A$2:$A$1048576;A2;$C$2:$C$1048576)>ET OPLA($ A$2:$A$1048576;A2;$B$2:$B$1048576);"FAZLA";C2)
bu formülü orjinal tabloma uyarladım oldu.
Özverili yaklaşımınız ve yardımınız için bir kez daha teşekkür ederim.

Geri