• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulama kopyala yapıştır yapınca çalışmıyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Eng
merhaba;

a sütünu için bir veri doğrulama formulü yazdım ancak bu satıra bilgiler elle yazıldığı gibi kopyala yapıştırla da giriliyor. Hem kopyala yapıştır kullanıp hem de veri doğrulama formulünü kullanmanın bir yolu var mı?

teşekkürler...

merhaba;

a sütünu için bir veri doğrulama formulü yazdım ancak bu satıra bilgiler elle yazıldığı gibi kopyala yapıştırla da giriliyor. Hem kopyala yapıştır kullanıp hem de veri doğrulama formulünü kullanmanın bir yolu var mı?

teşekkürler...
Merhaba,

Bildiğim kadarıyla bunun bir çözümü yok. Kopyala / Yapıştır yapıldığında veri doğrulama iptal oluyor.

Sayın mahir'in de belirttiği gibi veri doğrulama hücreye ait bir özelliktir. Herhangi bir hücreyi kopyaladığınızda o hücrenin tüm özelliklerini kopyalamış olursunuz, bunu başka bir hücreye yapıştırdığınızda yapıştırdığınız hücrenin eski özellikleri kaybolur ve kopyaladığınız hücrenin özelliklerine kavuşur. İlk akla gelen "sadece değerleri yapıştırırsak veri doğrulama çalışır mı" oluyor ama maalesef yapıştır yaptığımızda sadece değerleri bile yapıştırsak veri doğrulama çalışmıyor. bu durumda O hücrenin veri doğrulaması kaybolmuyor, sonradan yine veri doğrulama çalışıyor ama ilk etapta çalışmadığı için işimizi görmüyor.

Sayın mahir'in de belirttiği gibi veri doğrulama hücreye ait bir özelliktir. Herhangi bir hücreyi kopyaladığınızda o hücrenin tüm özelliklerini kopyalamış olursunuz, bunu başka bir hücreye yapıştırdığınızda yapıştırdığınız hücrenin eski özellikleri kaybolur ve kopyaladığınız hücrenin özelliklerine kavuşur. İlk akla gelen "sadece değerleri yapıştırırsak veri doğrulama çalışır mı" oluyor ama maalesef yapıştır yaptığımızda sadece değerleri bile yapıştırsak veri doğrulama çalışmıyor. bu durumda O hücrenin veri doğrulaması kaybolmuyor, sonradan yine veri doğrulama çalışıyor ama ilk etapta çalışmadığı için işimizi görmüyor.

Peki bunun başka bir yolu yok mu? makro vs.?

Mahir Bey bilmiyorsa ben hiç bir şey bilmiyorum maalesef:(

Bu güne kadar bende bir çözüme rastlamadım.
Ama makro ile altarnatif üretilebilir. Denemek gerekiyor...

Merhaba,

Veri Doğrulama uygulanan alanda kopyala - özel yapıştır - değerler yapıldığında veri doğrulama kalıyor ama kontrol etmiyor.

Bu durumda 2003 sürümden sonra yeni özellikler eklenmiş veri doğrulamaya.

Veri Doğrulama sekmesinde Geçersiz verileri daire içine al seçeneğini seçerseniz şarta uymayan verileri görme şansınız olabilir.

Merhaba,

Dosya yapınızı görmek açısından bir örnek ekleyebilir misiniz? Makro ile çözüm üretilebilir gibi...

Merhaba,

Veri Doğrulama uygulanan alanda kopyala - özel yapıştır - değerler yapıldığında veri doğrulama kalıyor ama kontrol etmiyor.

Bu durumda 2003 sürümden sonra yeni özellikler eklenmiş veri doğrulamaya.

Veri Doğrulama sekmesinde Geçersiz verileri daire içine al seçeneğini seçerseniz şarta uymayan verileri görme şansınız olabilir.

you worksheet contains more than 255 invalid cells. only the first 22 cells will be marked. gibi bir uyarı veriyor.

Merhaba,

Dosyanızda mükerrer veri girişi ile alakalı doğrulama mevcut. Nasıl bir işlem uygulanacak?

Evet formul mevcut. Ancak yan hücreden bir değeri kopyalayıp yapıştırırsanız formulü yok sayıp aynı değeri yapıştırıyor.

Geri