• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama ile İlgili Birkaç Soru

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Veri Doğrulama

Değerli üstadlar,
Örneğimi ekte sunuyorum.Benim istediğim,örnekte de açıkladığım gibi,hücreye hangi harfi yazarsam o harfle başlayan veriler gelsin.Böylece çok sayıda veri içerisinden istediğimi aramak zorunda kalmayayım.Girdiğim harf sayısı arttıkça verilerde süzülsün istiyorum.Bunu şöyle açıklayayım.M harfini girdiğimde ne kadar M ile başlayan veri açılıyorsa,MA girince sadece MA ile başlayanlar açılsın,MAR girdiğimde MAR ile başlayanlar açılsın.Bu böyle devam etsin istiyorum.Birde,bazen çağırılan veri uzun oluyor,hücreye sığmıyor.Hücreyi çağrılan verinin uzunluğuna göre otomatikman genişletmenin bir yolu varmı?Son bir soru daha.çağırılan veri hücre dolgu rengi ve yazı tipi rengiyle çağrılabilirmi?Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Günaydın,

Bu işlemleri makro ile yapmak daha uygun görünüyor.

Merhaba,

İlk sorunuzu Veri Doğrulama kullanmadan yapmaya çalıştım ancak ne kadar işinizi görür bilmiyorum. Formülün girdiğiniz harflere göre arama yapabilmesi için satır girişini tamamlamanız gerekecek..

Ekli dosyalar

Merhaba,

İlk sorunuzu Veri Doğrulama kullanmadan yapmaya çalıştım ancak ne kadar işinizi görür bilmiyorum. Formülün girdiğiniz harflere göre arama yapabilmesi için satır girişini tamamlamanız gerekecek..
Değerli arkadaşım,ilginize ve yardımlarınıza teşekkür ederim.Ancak,örneğin m ile başlayanlar sıralandığında örneğin ben Milas üzerine çift tıkladığımda o m yazdığımız hücreye Milas yazmalı.

Geri