• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri çağırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Sevgili Arkadaşlar.Klasördeki bir excel dosyasından Veri Çağırma konusunda değerli yardımlarınıza ihtiyacım var.Dosya ekte ve içerisine açıklama yazdım.Yardımlarınızı esirgemezseniz minnettar olurum.Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Güncellemek istediğiniz müşterinin adına Liste sayfasından çift tıklarsanız bilgileri Veri sayfasına gelecektir.

Bana göre kalan tek problem, bir müşterinin birden fazla siparişi olursa bunun yedeğini ve Listeden bulması zorlaşabilir.

Benim önerim bir müşterinin bir günde birden fazla siparişi olmaz ise Yedek ve Liste sayfasına müşteri adı ile birlikle sipariş tarihinde kaydettirebilirsiniz.

Örneğin ZEYNEP OKÇU 26 05 2009.xls gibi....

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
On Error GoTo son
If Intersect(Target, [b3:b1000]) Is Nothing Then Exit Sub
dosya1 = ThisWorkbook.Name
dosya2 = Target.Value & ".xls"
Set s1 = Sheets("Veri")
Set s2 = Sheets("Liste")
Application.ScreenUpdating = False
Dosya_Yolu = "C:\Users\MEHMET KOCA\Desktop\Yedek" & "\" & dosya2
Workbooks.Open Filename:=Dosya_Yolu
s1.Range("b1:b4").ClearContents
s1.Range("f1:f2").ClearContents
s1.Range("a7:h23").ClearContents
Workbooks(dosya1).Sheets("Veri").Range("b1:b4").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("Veri").Range("b1:b4").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("Veri").Range("f1:f2").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("Veri").Range("f1:f2").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("Veri").Range("a7:h23").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("Veri").Range("a7:h23").Value
ActiveWorkbook.Close False
Application.ScreenUpdating = True
s1.Select
s1.[b1].Select
MsgBox "Aktarma gerçekleşti..!!", vbOKOnly + vbInformation, "AKTARMA"
son:
If Err.Number <> 0 Then MsgBox "Aktarmada Hata Oluştu.", vbInformation, "Bilgi"
Set s1 = Nothing
Set s2 = Nothing
End Sub

Verilerinizi güncellemek için ise;
Kod:
Sub Liste_Aktar()
On Error GoTo son
Set s1 = Sheets("Veri")
Set s2 = Sheets("Liste")
With s2.Range("b3:b1000")
    Set Bul = .Find(s1.[b1], LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
    If Not Bul Is Nothing Then
        s2.Cells(Bul.Row, 2).Value = s1.Cells(1, 2).Value
        s2.Cells(Bul.Row, 3).Value = s1.Cells(2, 2).Value
        s2.Cells(Bul.Row, 4).Value = s1.Cells(3, 2).Value
        s2.Cells(Bul.Row, 5).Value = s1.Cells(4, 2).Value
        s2.Cells(Bul.Row, 6).Value = s1.Cells(1, 6).Value
        s2.Cells(Bul.Row, 7).Value = s1.Cells(2, 6).Value
        s2.Cells(Bul.Row, 8).Value = s1.Cells(24, 8).Value
        s2.Cells(Bul.Row, 9).Value = s1.Cells(25, 8).Value
        MsgBox "Verileriniz Başarıyla Güncellenmiştir.", vbInformation, "Bilgi"
    Else
        sat = s2.[a65536].End(xlUp).Row + 1
        s2.Cells(sat, 1).Value = sat - 2
        s2.Cells(sat, 2).Value = s1.Cells(1, 2).Value
        s2.Cells(sat, 3).Value = s1.Cells(2, 2).Value
        s2.Cells(sat, 4).Value = s1.Cells(3, 2).Value
        s2.Cells(sat, 5).Value = s1.Cells(4, 2).Value
        s2.Cells(sat, 6).Value = s1.Cells(1, 6).Value
        s2.Cells(sat, 7).Value = s1.Cells(2, 6).Value
        s2.Cells(sat, 8).Value = s1.Cells(24, 8).Value
        s2.Cells(sat, 9).Value = s1.Cells(25, 8).Value
        MsgBox "Verileriniz Başarıyla Eklenmiştir.", vbInformation, "Bilgi"
    End If
End With
son:
If Err.Number <> 0 Then MsgBox "Aktarmada Hata Oluştu.", vbInformation, "Bilgi"
Set s1 = Nothing
Set s2 = Nothing
End Sub

Ekli dosyalar

Recep Bey ; Öncelikle İlgi ve yardımlarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Kusura bakmayın 3 gündür internet bağlantım olmadığı için giremedim yeni düzeldi.Recep Bey yaptığınız örneği indirdim çok güzel çalıştı ellerinize sağlık.Fakat şöyle bir sorun var ki , ben o şablonu deneme amaçlı yapmıştım ve şimdi asıl şablonlarıma uygulamak istediğimde bunu beceremedim.VBA ve makro bilgim pek yok bu yüzden kendi şablonlarıma yerleştirirken sürekli hata verdi ve bir türlü düzelmedi.Şimdi ekte asıl şablonlarımı yolluyorum.Eğer bana orda bir uygulama yapabilirseniz size minnettar olurum.2 tane şablonum var.Dosya içerisinde gerekli olacak açıklamaları yazdım.Şimdiden çok teşekkür ederim Recep Bey.Saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Recep Bey yaptığınız dosyayı indirdim ve kontrol ettim.gerçekten tam anlamıyla istediğim gibi mükemmel olmuş.Elleriniz dert görmesin gerçekten çok ama çok teşekkür ederim.Sizin değerli emeğiniz sayesinde işim bayağı kolaylaşmış Oldu..Sizin gibi değerli üstadların paylaşımlarınıza ve zaman ayırıp verdiğiniz emeğe saygı duymamak mümkün değil.Tekrar çok teşekkür ediyorum Recep Bey.Saygılarımı sunuyorum.

Kapı Sipariş formu Dosyasınıda ben her ihtimale karşı güncelledim..Saygılar.

Son düzenleme:
Filtreleme sorunu

Merhaba Recep Bey

Yaptığınız çalışmayı indirdim.Çok güzel olmuş elinize sağlık.Elleriniz Dert Görmesin.

Size bir sorum olacaktı.Daha önceki KAPAK formundaki Bildirim Raporundaki sayfa sayısını ihtiyaç olduğu için 3 sayfaya çıkardım.onda bir sorun yok.Bildirim Raporu Sayfasındaki Sevk Tarihi sütünunda otomatik filtreleme yapmam icap ediyor.Yapıyorum.istediğim tarihteki veriler geliyor yine sorun yok.Filtrelemeyi yaptığımda örneğin bir sipariş birinci satırda diğeri ellinci satırda.Görüntülerken sorun olmuyor.Tek sayfada çıkıyor.Fakat Yazdır dediğim zaman birinci satırdaki veriyi bir sayfada , ellinci satırdaki veriyi ikinci sayfada çıkarıyor.Filtreleme yaptığımız verileri eğer tek sayafaya sığıyorsa tek sayfada yazması için ne yapmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar.

Dosyanızda Sevk Tarihi kolonunda örneğin 05/07/2009 tarihini seçiyorum.3 sayfa olarak görünüyor.Print alığımda da 3 sayfa olarak çıkıyor.Bende herşey normal gibi...

Filtreleme sorunu

Merhaba Recep Bey;

05.07.2009 tarihinde herşey normal çıkıyor doğru evet , çünkü hepsi sıra numarasına göre gidiyor 1 den 62 ye kadar 05.07.2009 olarak kayıtlı.O yüzden print dediğimizde atlama yok.Fakat ordan filtreden 27.05.2009 u seçin.Başlık sayafası birinci sayfada alttaki veriler üçüncü sayfada çıkıyor ikinci sayfada tamamen boş..Sorunda burda zaten.

Teşekkür ederim ilginiz için.

Geri