veri arama

Excel Vers. ve Dili
ofis 2007 türkçe
merhaba arkdaşlar ekteki dosyamda bir user form var veri girişlerini yapıyorum.altta da soyadına tc numaraya ve sigortaya göre veri arama yerleri var.formdaki evren isimli arkadaş sayesindeki allah razı olsun ondan bazı takıldığım yerleri geçmemi sağladı.

şimdi o arama yerlerini çalıştıracak kodlamaya ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.sadece arama kriterlerinden bir tanesini bana kodlarsanız ben de gerisini halledebilirim.şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Kemal Demir

Özel Üye
Merhaba,

Tam olarak ne yapmak istediğiniz anlayamadım.İşlem sadece otomatik filtreleme yapıyor.

Kod:
Private Sub OptionButton1_Click()
 Rows("6:6").Select
    Selection.AutoFilter
End Sub
Kod:
Private Sub TextBox24_Change()
    TextBox24.Text = StrConv(TextBox24.Text, vbProperCase)
    ActiveSheet.Range("$A$6:$AB$" & [d65536].End(3).Row).AutoFilter _
    Field:=5, _
    Criteria1:="=*" & TextBox24 & "*", _
        Operator:=xlAnd
End Sub

Excel Vers. ve Dili
ofis 2007 türkçe
yapmak şu orada arama yapmak istiyorum soyadına göre yada tc ye öre veya s.no ya göre ama bu aramayı excel sayfasında süzerek yaptırmak istemiyorum.listbox üzerinde yapsın.

yani soyadına göre bir arama yapacaksam can yazdığımda can soyismine sahip olanlar listboxta görünsün.

bu arada optionbuttonları kullanmanın da bir mantığı yok zaten kaldırıcam onları.

umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir...

Excel Vers. ve Dili
ofis 2007 türkçe
sevgili ustalar çok zor bişey istemiyorum sizlerden sadece yapmış olduğum user formda en altta bulunan seçimlere göre veriler arasında arama (süzme ) yaptırmak istiyorum.atıyorum soyadı "Can" olanlar dediğimde üstteki listboxta soyadı "Can" olanları listboxta sıralansın istiyorum.ama kaç gündür bir arkadaşım yardımcı olamamış.

dosyamı ekte göndermiştim zaten.yardımlarınızı bekliyorum sadece bir kritere göre arama kodlarını yazın yeter ben gerisini hallederim artık.lütfen....