• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri arama ve aranan veriyi farklı hücrede değerini değiştirme

Excel Vers. ve Dili
office 2019
A1 VE A6 arasında listelenenlerin B1 den B6 ye kadar her birinin karşılığı değerleri var. A1 ve A6 arasında listelenenlerin arasında aramak için C4 hücresine bikaç harfini yazarak veya bir kelimesini yazarak ,B stunundaki değerinin C5 te çıkmasını istiyorum.c5 sonucunu ise C6 da değiştirebilmek istiyorum.

yardımcı olursanız sevinirim

=SIRALA(FİLTRE(Tablo3[ÜRÜN ADI];ESAYIYSA(MBUL(c4;Tablo3[ÜRÜN ADI]));"Bulunamadı")) bu şekilde arama hücresinde 2 harfte yazsam K4 altında aramaya yakın olanlar lisleniyor.Arama hücresinin altında listelenenlerin içinden nasıl seçip değerini değiştirebilirim?

Son düzenleme:
Merhaba
Sorunuzu anlamak biraz zor olacak. Zira ilk mesajınızda söyle demişsiniz.
"A1 VE A6 arasında listelenenlerin B1 den B6 ye kadar her birinin karşılığı değerleri var. A1 ve A6 arasında listelenenlerin arasında aramak için C4 hücresine bikaç harfini yazarak veya bir kelimesini yazarak ,B stunundaki değerinin C5 te çıkmasını istiyorum.c5 sonucunu ise C6 da değiştirebilmek istiyorum."

Resime baktığımızda mesajınızla farklı şeyler görüyorum.
Tekrar sorununuzu anlaşılır bir şekilde tarip edip dosyanızı da paylaşabilirseniz daha hızlı cevap alabilirsiniz.

k2 nin altında çıkan arama sonuçlarından istediğime tıklayarak veya başka şekilde "ürün adı" tablosundakilere direk ulaşabilmek istiyorum veya yanına bir hücre daha açıp miktarı orda değiştirebilmek istiyorum

Geri