• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri al ay ay

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar ekte gönderdiğim dosyada A,B,C sayfalarına Ocak,Şubat,Mart,Nisan,... diye devam eden sayfaların içindeki örneğin Ocak sayfasında A3 hücresindeki alış satış rakamlarını A dosyasının içindeki Ocak Ayına yazsın ve diğer aylarda da aynı mantıkla yazsın istiyorum

Ekli dosyalar

Gönderdiğiniz dosya için;

direk hücreleri birbirine eşlemek en pratik çözüm bence

a sayfasının c3 hücresine;
=OCAK!B3 yazmak gibi.

Merhaba verdiğiniz formül işimi görmez her zaman =ocak!B3 A olmayabilir benim istediğim diyelimki A isimli sayfama Ocak Şubat Mart .... dosyalarından veri alacağım A isimli dosyada ocak ayına ocak ayındaki A nın değerini yazsın diğer aylardada böyle devam edecek şekilde Ocak Şubat Mart Sayfalarındaki A,B,C.... her zaman aynı hücrede olmayabilir Yani Sayfa İsmiyle Örneğin A isimli Sayfayı Ocak Dosyasındaki A ile eşleştirip mevcüt rakamı yazdırmak.

Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Tekrar Merhaba Arkadaşlar özür dileyerek dosyayı tekrar ekliyorum benim isteditim A,B,C adlı sayfaların A1 Hücresine Yazan ismi Ocak,Şubat,Mart,... diye Devam eden sayfaların İçinde A sayfasındaki A1 Hücresinde yazan ismi bulup hangi ayda ise o aya yazmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tekrar Merhaba Arkadaşlar özür dileyerek dosyayı tekrar ekliyorum benim isteditim A,B,C adlı sayfaların A1 Hücresine Yazan ismi Ocak,Şubat,Mart,... diye Devam eden sayfaların İçinde A sayfasındaki A1 Hücresinde yazan ismi bulup hangi ayda ise o aya yazmasını istiyorum.

Açıklamanızı yanlış anlamadıysam, ekte gönderdiğiniz dosyada bulunan formülle uğraşmanıza hiç gerek yok.

Ekte gönderdiğim dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Teşekkürler Milady Meriç bey ben 300 e yakın verilerin A1 hücresine hangi ismi yazarsam o ismin ocak ayındaki verilerini getirecek sizin gönderdiğiniz dosyaya göre 300 e yakın formul yazmam lazım buda mümkün değildir heralde.

A1 hücrelerinde sekme adının yazmasını istiyorsun sanırım eğer doğru anladaıysam aşağıdaki formülü kullanabilirsin.

=SAĞDAN(HÜCRE("dosyaadı";$A$1);UZUNLUK(HÜCRE("dosyaadı";$A$1))-MBUL("]";HÜCRE("dosyaadı";$A$1);1))

Geri