• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
2007 EXCELL
sn hamitcan belki buraya yazmamam gerekiyordu bu konuyu ama lütfen beni mazur görün birde bu konu hakkında benim istediğim aktarıma uyan bir başlık bulamadığım için burayayazdım
sayfalar arası veri aktarımı yapmak istiyorum örneğini ekte gönderiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz?

problemi kısaca anlatayım ekte gönderdiğim dosyada sayfa 1 de g sutunundaki değere göre ve o satırdaki verilerin tamamını yandaki sayfalara sıralı bi şekilde kopyalamasını istiyorum ör:a01 seçili ise a01 sayfasına aktarılsın a02 ise a02 sayfasına gibi bunu buton yardımıyla da olabilir veya buton koymadanda eğer mümkünse şimdiden çok teşekkürler ediyorum

Ekli dosyalar

Konuyu taşıdım. Sorunuzun diğer başlık ile ilgisi yok. Bu şekilde kişiye özel soru sorarsanız, cevap alma şansınız azalır. Bundan sonra daha dikkatli davranın.

daha dikkatli olurum teşekkürler ilgili arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

yanıt

Kod:
Sub aktar()
Application.ScreenUpdating = False
Dim sat, s, i
    For i = 2 To Sheets.Count
    son = Cells(65536, "a").End(xlUp).Row
    Sheets(i).Range("a3:a" & son).EntireRow.Delete
    Next
    With Sayfa1
    For sat = 3 To .Cells(65536, "g").End(xlUp).Row
    For i = 2 To Sheets.Count
    s = WorksheetFunction.CountA(Sheets(i).Range("a3:a65536"))
        If Sheets(i).Name = .Cells(sat, "g").Value Then
        s = s + 1
        Range(.Cells(sat, "a"), .Cells(sat, "j")).Copy Sheets(i).Cells(s + 2, "a")
        End If
    Next: Next
    End With
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

çoklu şekilde sorgulayarak veri aktarma

Arkadaşlar Merhaba,
60 sayfalık bir çalışma kitabında sorgulama yapıp bulunan değerleri ve değerlerin bulunduğu satırlarlardaki bilgileri bir sayfaya toplamam gerekiyor. Örnek dosya ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

hata

sn ziya

gönderdiğiniz dosyada başka sheetler eklemeye çalıştığımda aktarma kodu yanlış işliyor yardımcı olabilirmisiniz birde kodu açıklarmısınız makroların ne anlama geldiğini dosyayı ekte gönderiyorum şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri