veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar merhaba

ekteki dosyada numune gönderi sorgusu ve örnek diye iki tablo var. örnek deki veriler karışık yazılmış ve bunların gönderi sorgusu tablosunda düzgün bir şekilde yazılması gerekmektedir.

örnek deki verileri gönderİ sorgusu tablosunda ki şekle getirmenin veya aktarmanın kolay bir yolu var mı ??

teşekkürler

(umarım anlatabilmişimdir.... )

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bu mümkün değil herhalde :)

her iki sayfadaki veri başlıkları uyumsuz bunun aktarılması mümkün görükmüyor

hangi verini nereye aktarılacağını yazınız yada iki sayfanın sutun başlıklarını aynı yapınız

Kod:
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#000080][B]GÖNDEREN[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#000080][B]TARİH[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#000080][B]FİRMA[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#000080][B]GÖNDERİ İÇERİĞİ[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#000080][B]KARGO[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#000080][B]KONŞİMENTO NO[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][B][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#000080]ALICI[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
Kod:
[FONT=Arial][SIZE=2]Kimlik[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Gönderi Tarihi[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Müşteri[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Kumaş Kodu[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Kartela[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Paça[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Pantolon[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Numune[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Cargo Bilgisi[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Awb No[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Ajans[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Teslim Alan[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]E-mail[/SIZE][/FONT]

Excel Vers. ve Dili
2007
her iki tabloyu alt altta getirdim ve aktarılması gerekn başlıklarda aynen alt atta durumda... benim sorunum gönderi içeriği kısmını bölememekte.

eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. acil ihtiyacım var :(

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
her iki tabloyu alt altta getirdim ve aktarılması gerekn başlıklarda aynen alt atta durumda... benim sorunum gönderi içeriği kısmını bölememekte.

eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. acil ihtiyacım var :(
bu kodu denermisiniz.

Kod:
Sub deneme()
For i = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Gönderi tablosu Sorgu").Range("A2:A65000")) + 1
For j = 1 To 13
Worksheets("ÖRNEKÖRNE").Cells(i + 2, j).Value = Worksheets("Gönderi tablosu Sorgu").Cells(i, j).Value
Next j
Next i
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
halit bey müsaitseniz sayfadan veri aktarma konusuna bi örnek bıraktım rica etsem bakabilirmisiniz şimdiden çok teşekkürler

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
halit bey müsaitseniz sayfadan veri aktarma konusuna bi örnek bıraktım rica etsem bakabilirmisiniz şimdiden çok teşekkürler
yukarıda 5. sıra nolu mesajda cevapladım kontrol edermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
yukarıda 5. sıra nolu mesajda cevapladım kontrol edermisiniz.

ııı benim yazdığım konu bu değilki. başka sayfalara göre veri aktarma konusu

Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Sayfalardan veri aktarma şimdi oraya mesaj yazacağım ana sayfada üste taşınacak konu ok :D

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
ııı benim yazdığım konu bu değilki. başka sayfalara göre veri aktarma konusu

Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Sayfalardan veri aktarma şimdi oraya mesaj yazacağım ana sayfada üste taşınacak konu ok :D

bu sayfanında adı aynı karışıklık oldu galiba

Excel Vers. ve Dili
2007
halit bey ben kodu nereye yazacagım?? makrolardan pek anladığım söylenemez... :S

Excel Vers. ve Dili
2007
abi çok teşekkür ederim.. yalnız bu verileri girdiğimde herhangi bir yere aktarım olmuyor... nasıl kullanacagım bunu?? çok özür dilerim vaktinizi alıyorum :(

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
abi çok teşekkür ederim.. yalnız bu verileri girdiğimde herhangi bir yere aktarım olmuyor... nasıl kullanacagım bunu?? çok özür dilerim vaktinizi alıyorum :(
buraya gönderdiğin dosyanın içindeki sayfaların boş hiç bir şey yok onun için aktarım olmaz

Excel Vers. ve Dili
2007
Ben size aktarmam gereken dosyayı maille atsam? yardımcı olabilir misiniz acaba?

inanın çok minnettar kalırım..

çok teşekkürler şimdiden..