• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri aktarma işleminde sorun

Excel Vers. ve Dili
ofis20007
Slm.arkadaşlar ekli dosyamda verileri (gecıcı dosyasındaki /a-b-c)kitaplarından alabiliyorum.fakat ben anamenü kitabının 1. Sayfasına diğer kitapların 1. Sayfalarındaki verileri,2. Sayfasına diğer kitapların 2. Sayfalarındaki verileri,3. Sayfasına diğer kitapların 3. Sayfalarındaki verileri almak istiyorum.fakat yapamadım.yardım edebilir misiniz?tşk.

Ekli dosyalar

slm.arkadaşlar yokmu bu konu ile bir yorumunuz.aslında belkide çok basit ama yapamadın mı olay büyük.hayırlısı.bakalım bekleyeceğiz.

ekli dosyaya bir bakınız.

Ekli dosyalar

Slm.halit3 kardeşim çalışman çok güzel.ama eğer veri alacağı sayfaları ben belirleyebilirsem çok daha güzel olacak.sık sık veri toplamak zorunda kalıyorum okullardan.bu verileri birleştirmem gerekiyor.sayfaya bir isim verip,gönderiyor 35 okuldan aynı formattaki verileri alıyorum.mesela a1 sütununa sayfa ismi giripte sadece o sayfadaki verileri alsam.yada sadece belirtilen sayfadaki veriyi alsa.tabiki bu sayfa ismini nereden aldığını belirtirsen çok iyi olur.ben o sayfa ismini değiştirir değiştirir kullanırım.
Birde [az] sütununa veriyi aldığım kitapların ismini yazsa.(dosya isimleri genelde okul adları oluyor.(merkez iöo)her verinin karşısına veriyi aldığı kitabın ismini yazsın.yardım edersen çok mutlu olurum.aşağıdaki kod ile (ı) sütununa kitap isimlerini yazıyor.senin gönderdiğin dosyada da var.

Sub verial()
a = 2 'DOSYA İSMİNİN BAŞLANGIÇ SATIRI
Cells.Clear
For Each Dosya In CreateObject("Scripting.FileSystemObject").getfolder("E:\ANAMENÜ\GECICI\").Files
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
Yol = "DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};" & "DBQ=E:\ANAMENÜ\GECICI\" & Dosya.Name
baglanti.Open Yol
Set rs = baglanti.Execute("[a1:Z500]")
sonsat = [a65536].End(3).Row + 1
Cells(sonsat, "a").CopyFromRecordset rs
sonsat = [a65536].End(3).Row + 1
Range(Cells(a, "i"), Cells(sonsat, "i")) = Dosya.Name
a = sonsat
rs.Close
baglanti.Close
Next
Cells(a, "i").Clear
End Sub
'

Son düzenleme:
Slm.halit3 kardeşim çalışman çok güzel.ama eğer veri alacağı sayfaları ben belirleyebilirsem çok daha güzel olacak.sık sık veri toplamak zorunda kalıyorum okullardan.bu verileri birleştirmem gerekiyor.sayfaya bir isim verip,gönderiyor 35 okuldan aynı formattaki verileri alıyorum.mesela a1 sütununa sayfa ismi giripte sadece o sayfadaki verileri alsam.yada sadece belirtilen sayfadaki veriyi alsa.tabiki bu sayfa ismini nereden aldığını belirtirsen çok iyi olur.ben o sayfa ismini değiştirir değiştirir kullanırım.
Birde [az] sütununa veriyi aldığım kitapların ismini yazsa.(dosya isimleri genelde okul adları oluyor.(merkez iöo)her verinin karşısına veriyi aldığı kitabın ismini yazsın.yardım edersen çok mutlu olurum.aşağıdaki kod ile (ı) sütununa kitap isimlerini yazıyor.senin gönderdiğin dosyada da var.

ekli dosyayı kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

Slm.değerli arkadaşlar ve sayın halit3
ekli dosyada
dosya isimlerini ve sayfa isimlerini verilerin olduğu satırların hepsine (yani veri hangi dosya ve sayfadan alınmışsa o dosya ismi ve sayfa ismi yazsın)yazmasını istiyorum.şimdiki dosyada ismi bir üst satıra yazıyor ve sadece bir tane yazıyor.

Ekli dosyalar

ekli dosyaya bir bakınız.

Ekli dosyalar

slm.arkadaşlar bir yardımınız dokunabilir mi acaba
Halit bey 11 numaralı mesajda yanıt vermiş.
Bu konu ile ilgili en ufak bir bilgide vermemişsiniz.
Oldumu olmadımı diye bir dönüşte yapmmaışsınız.:cool:

Evren bey ben bana gelen cevabı arıyorum.ama ikinci sayfa da olabileceğini hiç düşünemedim.tşk.

Geri