• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri aktarma hemen aktarma yapmak

Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var, Şöyleki, VERI sayfasında girmiş olduğum ve sürekli olarak girmeye devam edeceğim bilgileri yeni bir veri girişi yapar yapmaz AKTAR sayfasına tamamını otomatik olarak hemen aktarmasını istiyorum. Yalnız bu istemiş olduğum aktarma işlemi formulle değil kod ile olması gerekiyor.
Yadımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Aşağıdaki kodu VERI sayfanızın kod bölümüne yapıştırarak dener misiniz.
Kod F sütununundaki değişiklikten tetiklenir.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [F:F]) Is Nothing Then Exit Sub
Range("A" & Target.Row & ":F" & Target.Row).Copy Sheets("AKTAR").Range("A" & Sheets("AKTAR").[A65536].End(3).Row + 1)
End Sub

üstad kodu denedim ancak sadece 7,17, sıraları aktarıyor diğer hiç bir bilgiyi aktarmıyor.
Birde sadece tek ili aktarıyor

Hocam ilginizden dolayı teşekkür ederim. Araya hafta sonu girdiği için bakamamıştım. Şimdi bakma fırsatım oldu. Ancak girmiş olduğum verileri dediğiniz gibi F sütununa bağlı olarak AKTAR sayfasına atıyor. Burada girilmiş veriler üzerinde değişiklik yaptığım zaman onu AKTAR sayfasında değiştirmiyor altına ekliyor. Oysa benim istediğim yardım. Ben VERI sayfasına ne girersem aynı şekilde aktarması sanki kopyala yapmışım ve AKTAR sayfasına yapıştırmışım gibi olmasını istiyorum. Kısacası girilen veriler üzerinde yapılan düzelmelerin AKTAR sayfasında aynı yerinde değişikliğe uğraması, yeni bir veri girersem onu altına ekleyerek devam etmesi gerekiyor. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
Önceki kodu silip yerine aşağıdaki kodu yapıştırarak dener misiniz?
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [A:F]) Is Nothing Then Exit Sub
    Range("A" & Target.Row & ":F" & Target.Row).Copy Sheets("AKTAR").Range("A" & Target.Row & ":F" & Target.Row)
End Sub

İlginizden dolayı çok teşekkür ederim. Şimdi oldu sağolun

Yalnız Sizden birşey daha istesem çokmu olur bilmiyorum ama yardım ederseniz sevinirim. Yukarıda ki kodu uyguladım çok güzel çalışıyor. Ancak Aktarmalardan sonra alt satırlardan sildiklerim de oluyor ama onları silmiyor. Bunun için yardım ederseniz sevinirim.

...birşey daha istesem çokmu olur bilmiyorum...
Merhaba,
Çok olmaz :) Amaç bilgiyi paylaşmak. Ancak
Aktarmalardan sonra alt satırlardan sildiklerim de oluyor ama onları silmiyor.
Bunu anlamadım. silmemesi için bir neden yok. A-F sütunları arasındaki herhangibir hücrede değişiklik yapılırsa o hücrenin bulunduğu satırın A-F arası diğer sayfanın aynı yerine kopyalanır. 6 numaralı mesajımda verdiğim kodlar 4 numaralı mesajdaki dosyaya göre hazırlanmıştır. Sizin dosyanız farklı ise onu bilemem. Sorunlu dosyayı paylaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
Hoşçakalın.

Geri