• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri aktarımında sorun

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar merhaba.
Korhan üstadımın bir çalışmasına kendi isteğim doğrultusunda sayfa ilave ettim,fakat ilave ettiğim sayfalarla ilgili sorunlarımı ekteki "Tezgah bakım analizi" dosyasında anlattım.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

syn : manisalı50
ben senin dosyanı formülle çözdüm ama bir sıkıntı var senin veri tabanı diye bir dosyan mevcut o dosyada bazı yerlerin değişmesi gerek. siz mi yaparsınız yoksa gönderirsiniz ben mi yapayım
söylerseniz ona göre dosyayı eklerim

Sayın hocam..Siz nasıl değiştirileceğini izah ederseniz ben yapmaya çalışırım..Sakın yanlış anlamayın lütfen..kendimi düşünerek değil,sizi düşünerek bunu söyledim..Sizi fazladan meşgul etmek istemedim..İlginize teşekkür eder.selamlarımı sunarım

Sayın hocam..Siz nasıl değiştirileceğini izah ederseniz ben yapmaya çalışırım..Sakın yanlış anlamayın lütfen..kendimi düşünerek değil,sizi düşünerek bunu söyledim..Sizi fazladan meşgul etmek istemedim..İlginize teşekkür eder.selamlarımı sunarım

öncelikle yapmanız gereken
veri tabanı sayfasından aldığınız bölüm kodlarını Cm'yi CM TEZGAHLARI olarak
CT'yi CT TEZGAHLARI olarak değiştirin.
ve sekmelere o isimleri birebir uydurun.
dosyanızda ki H1 hücresindeki formül sekme adını otomatik hücreye alıyor.
G1 hücresindeki formülü silmeyiniz. ( bu formül 65536 satır olarak ayarlanmıştır. )
A13:F43 aralığındaki formüller dizi formülüdür. (Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir. ) bu hücredeki formüllerde ise 2000 satır baz alınmıştır.
değiştirmek için veya aralığı arttırmak için ctrl+h yaparak aranan değere 2000 yeni değere ise istediğiniz veri alaralığını yazarak aralığı genişlete bilir yada kısaltabilirsiniz.
Önemli Not : Bu formül dizi formülü olduğundan aralıklarınızı kısa tutmanızı tevsiye ederim. dosyanızın kasılmasını engellemiş olursunuz.
dosya ekte

Ekli dosyalar

Ellerinize sağlık

Hocam..İşyerimizdeki internet sorunu nedeniyle ancak eve gelince sorunuza bakabildim..Gerçekten tam istediğim gibi olmuş..Ancak şimdi teşekkür edebiliyrum,yanlış anlamayın lütfen..Korhan Hocam olsun siz olun çok kahrımı çekiyorsunuz,Allah sizlerden razı olsun..Hakkınızı helal edin..Bu lafı Korhan hocama da söylemiştim..Sizler sayesinde işyerinde bir hayli süksemiz artıyor inanın..:)))
Üstadım bir ufak eklenti yaptım...Sayfa sekmelerini renklendirdim.Bu renkler aynı zamanda "Sayfa1"deki "Bölüm Kodu" sütununa yazılan tezgah isimleriyle aynı..
İsteğim şu : (Örnekte görüleceği üzere) "Bölüm kodu"(I) sütununa tezgah ismi çıktığı anda sekmedeki renk ile boyansın istiyorum..Biliyorsunuz koşullu biçimlendirme ile üçünü başarabiliyorum..Forumda bulabilir miyim diye çok bakındım ama isteğimin tam karşılığını bulamadım..
Bu sorunumu da giderirseniz çok memnun olurum..
Şimdiden teşekkürler
NOT : Hocam renk kodlarını şöyle tespit ettim:
BORU BÖLÜMÜ : 38
CM TEZGAHLARI : 36
CT TEZGAHLARI : 34
KALIPHANE : 39
KAYNAK : 35
TESTERE : 33
ÜNİVERSAL : 40

Ekli dosyalar

Hocam..İşyerimizdeki internet sorunu nedeniyle ancak eve gelince sorunuza bakabildim..Gerçekten tam istediğim gibi olmuş..Ancak şimdi teşekkür edebiliyrum,yanlış anlamayın lütfen..Korhan Hocam olsun siz olun çok kahrımı çekiyorsunuz,Allah sizlerden razı olsun..Hakkınızı helal edin..Bu lafı Korhan hocama da söylemiştim..Sizler sayesinde işyerinde bir hayli süksemiz artıyor inanın..:)))
Üstadım bir ufak eklenti yaptım...Sayfa sekmelerini renklendirdim.Bu renkler aynı zamanda "Sayfa1"deki "Bölüm Kodu" sütununa yazılan tezgah isimleriyle aynı..
İsteğim şu : (Örnekte görüleceği üzere) "Bölüm kodu"(I) sütununa tezgah ismi çıktığı anda sekmedeki renk ile boyansın istiyorum..Biliyorsunuz koşullu biçimlendirme ile üçünü başarabiliyorum..Forumda bulabilir miyim diye çok bakındım ama isteğimin tam karşılığını bulamadım..
Bu sorunumu da giderirseniz çok memnun olurum..
Şimdiden teşekkürler
NOT : Hocam renk kodlarını şöyle tespit ettim:
BORU BÖLÜMÜ : 38
CM TEZGAHLARI : 36
CT TEZGAHLARI : 34
KALIPHANE : 39
KAYNAK : 35
TESTERE : 33
ÜNİVERSAL : 40

öncelikle şunu söylemeliyim.
ben aslında bir şey yapmıyorum öğrendim paylaşıyorum o kadar.
birde bu sorunuz bu konudan farklı birbirine karışmış.
yeni bir başlık acarak cevap arasanız

Geri