• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
office 2007
merhaba arkadaşlar benim fatura isimli bir sayfam var birde cari isimli yapmak istediğim şey ise şudur bir fatura doldurduğumda fatura numarasına göre içindeki bazı bilgileri cari sayfasına aktarması bunu yaparken fatura numarasına göre cari sayfasına sıra ile aktaracak.

Ekli dosyalar

Merhaba

Fatura toplamınımı aktaracaksınız
Yoksa her satırmı aktarılacak.Eğer öyleyse cari sayfasındaki bilgiler yetersiz olmazmı.(sadece fatura tarihi,numara, toplam)
Sonra ürünü bulmak için uğrasabilirsiniz.

:)

diyelim ki her veriyi değil belli başlı verileri aktarsın istiyorsanız üründe ekleyelim.

Merhaba

diyelim ki her veriyi değil belli başlı verileri aktarsın istiyorsanız üründe ekleyelim.

Ben bir şey istemiyorum .Size soruyorum

Ekli dosyayı inceleyiniz.Ona göre konuşalım.

Ekli dosyalar

hocam öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. gönderdiğiniz örnek çok güzel ama benim istediğim şöyle mesela 16.04.2012 tarihindeki faturanın fatura no- tarihi -toplam tutarını cari sayfasında ki 2 . satıra getirecek 17.04.2012 de işlem yaptığımda ise aynı verileri cari sayfasına aktaracak ama bir altına yani 3. satıra umarım anlatabilmişimdir. saygılar

Merhaba

Düzenlenmiş ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

çok teşekkürler

emeğinize sağlık. aktarmak istediğim alan sayısı artarsa
fatno = s1.Cells(1, 2)
fattar = s1.Cells(1, 5)
bu alanlara yenilerini eklemeliyim değilmi?

Merhaba

Evet. Tek hücre'yi diğer sayfaya yazdıracaksanız.

xxx = s1.Cells(satır,sütun)

s2.Cells(son, 4) = xxxxx
son kodlarla bulunan son satır numarası

direk olarakta yazabilirsiniz.Ben tam anlamanız için hücreleri değişkene atamıştım.

sheets(sayfaismi1).Cells(satır, sütun) = sheets(sayfaismi2).Cells(satır,sütun) gibi
2. sayfadaki belirttiğiniz hücreyi 1. sayfayadaki hücreye yaz..

sıralı çok satır ve sütun için döngü kullanabilirsiniz.

ilk gönderdiğim dosyadaki gibi.

konu kapanmış gibi ama bir şey sormak istiyorum .
ben de excell de makro ya çalışmaya yeni başladm bu örnek cok işime yaradı.

sadece makronun her ayrı faturayı yeni satıra yazdıran kısmı neresi merak ettim. ayrıca bu her girişi yeni satıra yazdırma işlemini nasıl yapabiliriz.

cevaplarsanız sevinirim...

Son düzenleme:
tamam cevaba gerek kalmadı.. buldum sorumun cevabını...

gerçi kimse cevaplamak niyetinde değildi zaten...

neyse...

merhaba arkadaşlar benim fatura isimli bir sayfam var birde cari isimli yapmak istediğim şey ise şudur bir fatura doldurduğumda fatura numarasına göre içindeki bazı bilgileri cari sayfasına aktarması bunu yaparken fatura numarasına göre cari sayfasına sıra ile aktaracak.

Sorunuza cevap almışsınız ama ben daha önce bu sitedeki arkadaşların yardımı ile yaptığım dosyayı belki işinize yarar diye sizinle paylaşmak istedim.

Ekli dosyalar

Geri