• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Merhabalar
Yapmak istediğimi kısaca şudur
sayfa 2 de bulunan verileri sayfa 1 deki gibi tablo halinde getirmek.Yanlız dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var

1-stok kodu sutununda bulunan kod numarasına bağlı 1'den fazala deger var bunları alt alata geitrmeli ve bunabağlı diğer değerleride getirmeli bir örnek dosya koydum incelerseniz sevinirim.

2-işlem adım koduna bağlı standart zaman 0 ise bu işlem adım kodunu yazamamalı

3-dosyada veri sayısı 10000 üzeri

şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

merhaba naturus cevap için teşşekkür ama özet tablo olmuyor denedik.Makro tarzında birşey yazmak gerekiyor

naturus ilgin için teşekkür ederim fakat veriler çok olduğundan olmuyor anlamında söylemiştim
10000 bin koda baglı olan veriler olduğu için yaklaşık 50000 koda denk geliyor ve bilgisayarı kitliyor.

çok özür dilerim yardımcı olabilmek için, son bir şey daha.
verilerinizi aşağı doğru uzattım 10.000 satır. yani stok kodu xyz10884 lere geldi.
Aynı işlemi yaptım saniyeler içinde bitti. 160.000 civarı satır oluştu.
şunun için söylüyorum eğer veriniz gerçekten örnekteki gibi ise 10000 satır excel2007 ve özet tablo için hiç de büyük bir sayı değil. Bilmdeğim bir durum var ise bağışlayın.
Çünkü çözümü ben de merak ediyorum.
Yalnız şunu gözden kaçırmayın standart özet tablo ile değil, önce özet tablo alınıyor sonra veri tekrar genişletiliyor.

sorun şirket laptopunda :) emeğine koluna sağlık yaptığın dosyayı paylaşman münkünmü belki ben verileri yapışrırısam sorun olmaz

çok özür dilerim yardımcı olabilmek için, son bir şey daha.
verilerinizi aşağı doğru uzattım 10.000 satır. yani stok kodu xyz10884 lere geldi.
Aynı işlemi yaptım saniyeler içinde bitti. 160.000 civarı satır oluştu.
şunun için söylüyorum eğer veriniz gerçekten örnekteki gibi ise 10000 satır excel2007 ve özet tablo için hiç de büyük bir sayı değil. Bilmdeğim bir durum var ise bağışlayın.
Çünkü çözümü ben de merak ediyorum.
[COLOR="Red"]Yalnız şunu gözden kaçırmayın standart özet tablo ile değil, önce özet tablo alınıyor sonra veri tekrar genişletiliyor.
[/COLOR]

nedemek oluyor anlayamadım

şöyleki aslında burdan anlatmam zor olacağı için youtubedaki videoyu önermiştim.

Özet tabloyu sihirbazdan çalıştırın, (2007de sihirbazdan çalışmak için kısayol tuşunu ekleyin o da diğer videoda gösteriliyor)
önce "Çoklu Birleştirme Aralıklarını" seçip özet tablo yapın.
Özet tablonun sütun ve satırlarını kapattıktan sonra özet tablo toplamı gösteren yere çift tıklayınca veri ayrı bir sayfada otomatik olarak açılacaktır. ve görüntü istediğiniz gibi olacaktır.

DÜn uzatarak yaptığım örnek dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

doğru söylüyorsun sorun ne bilgisayarda nede başka biryerde sorun bende imiş:) yaptım oldu fakat içlerinde sıfırları silmeye çalıştığımda yine excel hata veriyor çok fazla veri diye.

Onunda bir yolunu buluruz işşallah:)

Yardımların için çok teşşekkür ederim

ısrarımın boşa gitmediğine sevindim.
Sıfır olayını tam anlamadım.Çok fazla veri hatasının başka bir sebebi olsa gerek. Ben tüm sayfayı aynı anda silip geri alabiliyorum.
Çözemezseniz elimden gelirse yardımcı olmaya çalışırım.

şimdi içinde 0 olan ürünleri almak istemiyor bu yüzden süzüyorum yaklaşık 280000 ediyor.bunları kopayalamk ,stediğim zaman sorun yaratıyor çok fazla veri var diye
Not: kopayalabiliyorum fakat yine sıfırlar geliyor

İşşallah anlatabilmişimdir.

Aslında işin özü bana makro lazım ancak bu şekilde olur diye düşünüyorum

Merhabalar
Yapmak istediğimi kısaca şudur
sayfa 2 de bulunan verileri sayfa 1 deki gibi tablo halinde getirmek.Yanlız dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var

1-stok kodu sutununda bulunan kod numarasına bağlı 1'den fazala deger var bunları alt alata geitrmeli ve bunabağlı diğer değerleride getirmeli bir örnek dosya koydum incelerseniz sevinirim.

2-işlem adım koduna bağlı standart zaman 0 ise bu işlem adım kodunu yazamamalı

3-dosyada veri sayısı 10000 üzeri

şimdiden teşekkürler

Bu kodu denermisiniz.

Kod:
Sub aktar()
Dim sat, i, r
Sheets("Sayfa1").Range("A3:E65000").ClearContents
sat = 3
For r = 3 To Worksheets("Sayfa2").Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row
For i = 5 To 19
Sheets("Sayfa1").Cells(sat, 1).Value = Sheets("Sayfa2").Cells(r, 1).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat, 2).Value = Sheets("Sayfa2").Cells(r, 21).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat, 3).Value = Sheets("Sayfa2").Cells(r, 22).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat, 4).Value = Sheets("Sayfa2").Cells(2, i).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat, 5).Value = Sheets("Sayfa2").Cells(r, i).Value
sat = sat + 1
Next i
Next r
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

teşşekkür ederim halit bey işe yarıyor gibi gözüküyor (hala veri aktarıyor)
Burada sıfırları alıyor zannedersem dosyada bulunan sıfırları almaması gerekiyor bunuda yapabilirmisiniz.

teşşekkür ederim halit bey işe yarıyor gibi gözüküyor (hala veri aktarıyor)
Burada sıfırları alıyor zannedersem dosyada bulunan sıfırları almaması gerekiyor bunuda yapabilirmisiniz.

1. nolu mesajdaki dosyanızda hiç sıfır yok.
sıfırlar hangi hücrede yada bir hücrede sıfır varsa bütün satırdaki veriler alınmıyacakmı bununla ilgili örnek dosya ekleyin.

evet dosyada 0 yok.Ben yeni bir dosya ekliyorum bunun içinde görebilirsiniz.
Eğer o hücrede 0 var ise 0 hücreyi gitirmesin istediğim budur.

Ekli dosyalar

evet dosyada 0 yok.Ben yeni bir dosya ekliyorum bunun içinde görebilirsiniz.
Eğer o hücrede 0 var ise 0 hücreyi gitirmesin istediğim budur.

Ben tablondan bir şey anlamadım siz sıfır değerlerin yerine bir üstdeki hücrenin değerini yazmışınız.

yardımlarından dolayı teşşekkür ederim ben bazı modifiyeler ile hallettim kolay gelsin

Geri