• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veli İzin Belgesi

Excel Vers. ve Dili
2016
Değerli üyelerimiz, okulumda kullanmak üzere bir veli izin belgesi yapmak istiyorum. Yardımlarınızı talep ediyorum. MEB okullarında çok kullanışlı şekilde kullanılacağından eminim. Nasıl bir çalışma istediğim ekteki dosyada mevcuttur.
Ek xlsx dosyası. Makrolu makrosuz hç farketmez yeter ki çalışan bir uygulama olsun.
Hepinize iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

1ci sayfaya gerek yok , 2ci sayfada sağa yeni kolon açmak yeterli . Yoksa geriye arama da yapmak gibi ek işlem gerekir.

3cü basım sayfasında ; açılırliste ve düşeyara fonksiyonu kullanıldı. Açılır liste basılmayacak sadece görüntüde ve seçim için var , izdüşümü aa2 hücresinde. O hücrenin zarar görmemesi için sütun gizlendi.

Öğrencinin ismini açılırlistede seçince altbilgiler o öğrencinin tablodaki satır bilgilerini getiriyor. Sayfa ,içinde olunan günün tarihini =bugün() fonksiyonu ile otomatik alıyor. Böyle değil boş olmasını isterseniz o fonksiyonu silersiniz. Basım boyutu a4 boyutunda , yine de siz isterseniz baskı önizlemeden ayarlarsınız.

Ekli dosyalar

Üstadlarım ellerinize kollaruınıza sağlık. İstediğim oldu. Birşey sormak istiyorum. Açılır Listeyi nasıl yapıyoruz?

Üstad olarak sitede birçok isim var , şahsım hariç.

şu şekilde deneyebilirsiniz;

veri > veri dogrulama> izin verilen kısmından liste seçilir,
kaynak kısmında listelenecek alan seçilir.

Son düzenleme:
Sn Ahmet Ozgur'un verdiği bilgiye ek ve alternatif olarak ;

Eklediğim çalışmada veri doğrulama yerine gezdirilebilen bir açılırliste olması için

Geliştirici ana menüsü ( altında )
............ Tasarım modu ( basıldıktan sonra )
................ Ekle ( menüsüne basıp ) açılır kutu (formdenetim ya da activex grubundan)

seçince sayfaya aktarılır. Ben daha az sorun çıkması fikriyle activex denetimleri seçiyorum.

Açılırlisteyi doldurmak için : ( bu nesne tek tıkla seçilmişken )
............Özellikleri açıp ( Tasarım modunun sağında )
..............Listfillrange bulup (bilginin alınacağı )sayfaadı!alan ı yazıp enterladıktan sonra
................Linkedcell de İzdüşümü yani seçimin sayfada işlenmesi için bir hücreyi
adresledim. Ornekte bu adres aa2 hücresi,yani açılır liste izdüşümü orada görünür.AA2 baskı alanı dışındadır.

Bu konuda son işlem, açılırlistede sağ tıklayıp print alırken nesneyi göstermemesini seçip kapatmak ve tasarım modunu bu nesneyi uygun yere sürükleyip bıraktıktan sonra son tık ile kapatmak...

Bunu yapmanın sebebi; ikinci aşama olan düşeyara fonksiyonunda , aranan değer olarak bu adresteki bilgi kullanılacaktır. ( Bu bilgiyi şu sayfadaki tabloda şu sütunda ara )

Son düzenleme:
Geri