• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA6 Windows 10 excel sorunu

ahmethuseyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel2007
cok degerli hocalarim,

win7 64 bit de kullanmis oldugum vba6 procemi win10 64 bit da test ettim procede kullanilan degisik obcelerden dolayi degisik sorunlar cikti google yaptigim arastirmalarla o sorunlar cozuldu ,
cozemedigim bir sorunum var yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden yardimlariniz icin tesekurler,

vba6 sari boyama

kon.Open "provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source= " & App.Path & "\dosyam\mustafa\" & ListView15.ListItems(l5).Text & ".xls;extended properties=""excel 8.0;hdr=no"""

win7 64, excel 2007 , veya 2013, vba6 ile exceldeki bilgileri Access aktariyordum

win 10 64bit de excel 2007,excel2013,excel2016, hepsini test ettim olmadi
fm20 yeni versiyonun 32 buldum ama 64 bulamadigim icin test edemedim acaba sorun fm20 dir diyerek,fm20-v14.0.4747.1000-bit32

win10 yeni kurdum sql veya firebird tarzi baska db kurulu degil

Tesekurler

Aşağıdaki şekilde dener misiniz?
Kod:
"provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;data source="

Birde böyle dene ancak 64 bit ile ilgili ListView nesnelerinde hep problemler olmuştur.

Kod:
kon.Open "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source= " & App.Path & "\dosyam\mustafa\" & ListView15.ListItems(l5).Text & ".[COLOR="Red"]xls[/COLOR];Extended Properties=""Excel 12.0;HDR=yes"""

ayrıca dosya uzantısını da belkide değiştirmek gerekebilir. xlsm veya xlsx de olabilir.

Kod:
kon.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & App.Path & "\dosyam\mustafa\" & ListView15.ListItems(l5).Text & "[COLOR="red"].xls[/COLOR];Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=yes""" [COLOR="Red"]'ofis 2003[/COLOR]
kon.Open "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" & App.Path & "\dosyam\mustafa\" & ListView15.ListItems(l5).Text & "[COLOR="red"].xlsx[/COLOR];Extended Properties=""Excel 12.0;HDR=yes""" [COLOR="red"]'ofis 2007[/COLOR]

win10 'da, listview,progresbar gibi, Microsoft Windows Common Controls 6.0 (SP6)'ya ait bazı objeler, sanırım desteklenmiyor.
Ben listview'den vazgeçtim.

Oncelikle Halit3 ve Mehmet Sahin hocama ayri ayri tesekur ederim,

Halit hocam vermis oldugunuz kodlar sorunu cozdu, ( xls ) ( xlsx ) uzantiya x ekledigim zaman excelin icine giremiyor kodlar su an bilgisayarimda hem 2007 hemde 2016 kurulu 2007 bilgisayarimdan kaldirdigim zaman 2016 da hic calismiyor diyebilirim,win10 2007 cozulurse tum sorunlairm 2016 sonra ugrasacam,( xls ) uzantiyla kodlar excelin icine giriyor ama rs de sariya boyuyor,

kon.Open "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source= " & App.Path & "\dosyam\mustafa\" & ListView15.ListItems(l5).Text & ".xls;Extended Properties=""Excel 12.0;HDR=yes"""
Set rs = CreateObject("adodb.recordset")
Set Cat = CreateObject("adox.catalog")
Cat.ActiveConnection = kon
s = "select * from [" & Cat.Tables.Item(0).Name & "b1:d600] where not isnull(f1) order by f3 asc"
rs.Open s, kon, 1, 1
If rs.RecordCount > 0 Then

Birde böyle dene

Kod:
rs.Open s, kon, 3, 2

veya veri dosyanızı açın farklı kayıtet seçeneklerinden xlsx uzantılı kayıt yapın ve kodunuzun uzantı bölümünüde .xlsx olarak değiştirip deneyiniz.

Projenizi bir ekleyin de kodların tamamına bir bakalım.

Diğer taraftan 4 nolu mesajımda yazdığım gibi 64 bit ile ilgili ListView nesnelerinde hep problemler olmuştur.

Halit hocam 4 nolu mesajinizi deneyim ilk 32 bit kuracam 32 bit de sorunsuz calisirsa calismalarima 32 bitde devam ederim,olaki 32 bitde benzeri sorunlar cikarsa ozaman projeyi eklerim.

Halit Hocam yardiminiz icin tesekurler

Geri