• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vba ve normal metin kutusu

Excel Vers. ve Dili
xp
Sub Makro1()
'
' Makro1 Makro
'

'
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("TextBox 323")).Select
With Selection.ShapeRange.Fill
.Visible = msoTrue
.ForeColor.RGB = RGB(255, 0, 0)
.Transparency = 0
.Solid
End With
End Sub
Sub Makro2()
'
' Makro2 Makro
'

'
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("TextBox 323")).Select
Selection.ShapeRange.Fill.Visible = msoFalse
End Sub

SORU1) YUKARIDAKİ ŞEKİLDE İKİ MAKROM VAR BUNLAR DAHA ÖNCEDEN OLUŞTURDUĞUM BİR METİN KUTUSUNUN ARKAPLANINI DEĞİŞTİRİYOR. BEN EXCELDE O SAYFADA I2 HÜCRESİNİN DEĞERİ 0 İSE MAKRO1 İN ÇALIŞMASINI VE EĞER DEĞER 0 DEĞİLSE MAKRO2 NİN ÇALIŞMASINI İSTİYORUM.

SORU2) YUKARIDAKİ MAKROLARDA METİN KUTUSUNUN ADINI YANİ TEXTBOX 323 BEN KENDİM MAKRO KAYDEDERKEN SEÇTİM EXCEL OTOMATİK KENDİ YAZDI DİĞER METİN KUTULARININ İSİMLERİNİ NASIL BULABİLİRİM?

VERECEĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

► Mesajlarınızda makro/formül gibi şeyleri eklerken;
mesaj yazdığınız alanın hemen üstünde, en sağda bulunan # karakterine tıkladığınızda ekrana gelecek olan
[ CODE ].....[ /CODE ] blokunun arasına yazın veya yapıştırın.
Böylece eklenen formül veya makro metni aşağıdaki gibi görüntülenir ve forum sayfalarını daha verimli ve düzenli kullanmış olursunuz.
► Mesajlarınızı yazarken büyük harf kullanmayınız.
► Sorularınızı; gerçek belgenizin, özel bilgi içermeyen küçük boyutlu bir kopyası şeklinde hazırlayıp ekleyeceğiniz örnek belge
üzerinden sorarak daha hızlı ve net sonuca ulaşmanızın kolaylaşacağını hatırlatmak isterim.
► Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

► Sorularınıza gelince;
-- Sayfadaki nesnelerin adını, nesneyi seçtiğinizde; formül çubuğunun hizasında sol baştaki alanda görebilirsiniz.
-- Alt taraftan ilgili sayfanın adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçtiğinizde açılacak VBA ekranında
sağdaki boş alana (gördüğünüz ekranın sağ tarafı ilgili sayfanın kod bölümüdür) aşağıdaki kod blokunu yapıştırmanız yeterli olur.

Artık; I2 hücresinin değerine göre renklendirme işlemi gerçekleşecektir.
.
Kod:
[B][COLOR="Blue"]Private Sub Worksheet_Calculate()[/COLOR][/B]
    If [I2] <> "" And [I2] = 0 Then
        Makro1
    Else
        Makro2
    End If
[B][COLOR="blue"]End Sub[/COLOR][/B]

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim genellikle okuyucuyum. İlk defa bir soru sormak istedim. Hepsini büyük harf yazmamın sebebi kod ile normal yazımın ayırt edilmesi amacıyla idi, ama dediğiniz gibi yaptığımda buna gerek kalmayacak zaten. Tekrar hızla cevap için teşekkürler deniyip sonuç ile ilgili bilgi veririm.

Geri