• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vba kodu mu yoksa veri tanımlama mı?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Ek dosyada sorunumuda anlattım kısaca burada da anlatmak isterim.
AÇIKLAMA: girilen degişik firmaları FİRMA adı altında sayfaya toplayıp yinelenlerle kaldırıp kalanlarını kullanıyorum. BUrada (a firma 05364309020 kartal) (a firma 05334195005 maltepe) oldugu için yinelenen degerler a firmasının degişik telefon ve mevki oldugu için bir kaç tane a firması kalıyor.

SORUM: TEKRARINDA BEN A FİRMASINI ÇAGIRDIGIM ZAMAN DÜŞEYARA İLE BANA İLK BULDUGU DEGERİ VERİYOR BURADA İKİ SORUN VAR DİREK DÜŞEYARA KULLANIYORUM BANA İLK BULDUGU DEGERİ VERİYOR İKİNCİ DEGERİNİ SUNMUYOR BİLE VE HÜCREYE TELEFON NUMRASI DEGİŞİK OLDUGU ZAMAN HÜCREYE YAZDIGIM ZAMAN FORMUL SİLİNİYOR.
O ZAMANDA BENDE VBA KODU İLE YAPMAK İSTEDİM; BU SEFER DEGİİŞK NUMARA GİRMEME MUSADE VAR KOD SİLİNMİYOR NEDE OLSA VBA KODU OLDUGU İÇİN TAMAMDA SEÇENEK SUNMUYOR DİREK İLK BULDUGU TELEFONU YYAZIYOR. (GERÇİ DÜŞEYARA KODUNU VBA KODUNUDA TAM OLARAK UYARLAYAMADIM)

..... ŞU ŞEKİLDE OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM FİRMA KISMINA VERİ DOGRULAMA ŞEKLİNDE GİRSEM GOOGLE GİBİ YAZDIKCA İSMİ OTOMATİK GETİRME OK! VE TELEFON YAZAN KISMINDA VERİ DOGRULAMA YAPARAK O FİRMAYA AİT BİR KAÇ TELEFON NUMARASINI BANA GÖSTERSE OK! VE MEVKİ OLARAK O FİRMANIN AYNI İSİM AYNI TELEFON DEGİŞİK MEVKİLERİ GÖSTERSE VE BEN SEÇSEM O ZAMANA OK!!

DOSYA EKİ YÜKLEDİM İLGİLENEN ARKADAŞLAR DOSYADA FİRMA SAYFASINDA BİRAZ DAHA AÇIKLAMA YAPTIM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Ekli dosyalar

1- Forumdaki yazışmalarda büyük harf kullanmaktan kaçının , zira hem okunurluğu ve anlaşılırlığı zayıflatıyor , hem bu tarz yazmak bağırmak anlamında alınıyor.

2-Dosyanızda sorun var , ne olduğunu bilemiyorum ama , sistem çalıştırılmasını uyarı ile engelliyor. Uyarı ekte.

3-Dosyanızda çalışılamadığından başka bir örnek dosya ekte ,siz uyarlamaya çalışın.

Ekli dosyalar

1- Forumdaki yazışmalarda büyük harf kullanmaktan kaçının , zira hem okunurluğu ve anlaşılırlığı zayıflatıyor , hem bu tarz yazmak bağırmak anlamında alınıyor.

2-Dosyanızda sorun var , ne olduğunu bilemiyorum ama , sistem çalıştırılmasını uyarı ile engelliyor. Uyarı ekte.

3-Dosyanızda çalışılamadığından başka bir örnek dosya ekte ,siz uyarlamaya çalışın.

office 2016 kullanıyorum bu dosyayı 2010 açtıgım zaman bende de aynı hata veriyor
office 2016 açtıgım zaman sorun yok yardımların için şimdiden teşşekkür ederim yolladıgınız kodu bu dosyaya uyarlıyamadım. Ama sorun 2010 açtıgımız vakit bende de aynı hata verdigini bir daha vurgulamak isterim
neden 2010 sorun verdigini bbende anlamış degiim..

Geri