• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA ile Talep Tahmini

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
[TR][TD]

[/TD]
[TD]

[/TD]
[TD]

[/TD]
[TD]
İyi akşamlar
Proje ödevim için talep tahmin yöntemlerinden biri olan basit ortalama yöntemini makroda çalıştırmak istiyorum. Yöntemin nasıl gerçekleştirildiği ekte paylaşılmıştır. Çok daha fazla veri için bu makroyu nasıl çalıştırabileceğim konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?
[/TD][/TR]

Ekli dosyalar

matematiksel işlemlerin nasıl yapıldığını da açıklasaydınız keşke

Tabi ki şu şekilde açıklayabilirim;
Örneğin 2. dönemdeki talep tahmininin nasıl yapıldığını açıklamam gerekirse geçmişinde sadece 1. dönem olduğu için 1. dönemdeki satış miktarı geçmişteki ay sayısı olan 1'e bölünüyor ve 2. dönemin tahmini bulunuyor. 3. dönemde geçmiş 2 dönemin gerçekleşen satış değerleri toplamı alınıyor ve 5000+2000 = 7000 değeri geçmişteki toplam dönem sayısı olan 2'ye bölünüyor. 3 dönemin tahmini bulunuyor. İşlemler her dönem için bu şekilde katlanarak devam ediyor.

örnek çalışmayı inceleyiniz. C3 ve D3 hücrelerindeki formülü aşağıya doğru çoğaltınız.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim ancak bu işlemi gerçekleştirecek makroyu oluşturmaya çalışıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba deneyiniz.

Kod:
Sub Topla()
i = 3
While Cells(i, 1) <> ""
    Cells(i, 3) = WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(2, 2), Cells(i - 1, 2))) / Cells(i - 1, 1)
    Cells(i, 4) = Cells(i, 3) - Cells(i, 2)
    i = i + 1
Wend
End Sub

Geri