• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

vba da puantaj

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gmm

arkadaşlar office 2007 de yaptığım programı 97-2003 olarak kaydettim mi (her yer 2007 kullanmıyor ve bu şekilde işlem yapamam gerekiyor) içiçe 7 formülden fazla olduğundan tüm işlemlerin boşa gidiyor bunun önüne geçmek için yaptığım program için vba da olabilme durumu ve alternatif çözüm için fikirlerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

Selamlar,

EĞER ile oluşturduğunuz formül yerine İNDİS formülünü kullanabilirsiniz.

G4 ve G5 hücresine;
Kod:
=EĞER(İNDİS(izsl!$A$13:$AF$1000;KAÇINCI($D4;izsl!$A$13:$A$1000;0);KAÇINCI(G$2;izsl!$A$13:$AF$13;0))="FM";"X";İNDİS(izsl!$A$13:$AF$1000;KAÇINCI($D4;izsl!$A$13:$A$1000;0);KAÇINCI(G$2;izsl!$A$13:$AF$13;0)))

G6 hücresine;
Kod:
=EĞER(DOLAYLI("izsl!"&ADRES(KAÇINCI($D4;izsl!$A:$A;0);SÜTUN()-5))="X";"";EĞER(DOLAYLI("izsl!"&ADRES(KAÇINCI($D4;izsl!$A:$A;0);SÜTUN()-5))="FM";7,5;""))

Bu formülleri sağa doğru uygulayınız. Daha sonra alt kayıtlara uygulayınız.

yardım için tşekkürler ama ilk sayfada fm olduğunda puantaj sayfasında x olup fm kısmında 7,5 yazmasını lazım ama ilk sayfada fm yazdığında puantaj sayfasındada fm gözüküyor bunun içinde yardımcı olabilirmisiniz

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki formülleri güncelledim. İncelermisiniz.

Ayrıca formül sonucunda hücrelerde sıfır değerler görünmektedir. Bunlarında görünmesini istemiyorsanız aşağıdaki işlemi uygulayın.

Formül uyguladığınız alanı seçin.
Hücre Biçimlendir-İsteğe uyarlanmış bölümünü açın ve aşağıdaki biçimi uygulayın.

Kod:
[=0]"";Genel

Sayısal alanlar içinde aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
[=0]"";0,00

hafta tatillerini sabitleyebilirmiyiz her ay günler değiştiğinden tekrar formülüze etmek gerekiyor kısa yolu var mıdır?

her aya göre hafta tatili nasıl otomatik olarak değişir bunu yukarıdaki excele dahil edebilirmiyiz?

Selamlar,

Hafta tatilini sabitlemekten kastınız nedir? Örneklermisiniz.

mesela adamın hafta tatili cumartesiyse bundan sonraki tüm aylarda aynı kalmasını nasıl sağlayabilriz??

Selamlar,

Kişilerin haftalık izin günlerini ya da gün numaralarını bir hücreye yazarsanız formül içine adapte edebiliriz.

slm saygıdeğer arkadaşlarım. öncelikle ismim murat. yeni bir şirkette işe başladım. otelcilik üzerine ve 400 e yakın personel çalışıyor. bende puantaj tutuyorum fakat resmi tatiller de çalışanlar işaretleniyor fakat mesai olarak yazılıyor. kırmızıyla boyuyoruz kısaca. bana böyle bir excel formullü puantaj lazım. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

bununla ilgili fikri olan var mı?

Geri