• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vb toplamada küsürat problemi çözümü

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Dim Brut, SSK_Mat, SSK_ic, İs_Sig, İlk_Kes, Gv_Mat, K_Gv_Mat, G_V_Or, G_V, D_V, Kes_Top, NET, denek As Long

Arkadaşlar olay başıma geldi ve çözene kadar akla karayı seçtim neden niçin yapıyor bilmiyorum ama sorunu sonunda çözdüm eğer başında boyle bir olan varsa ugraşmasın diye bilgilendirme koymak istedim.

Dim komutunu tanımlayıp isim tanımladığınız zaman dim komutunun sonunda yazan isim içerisinde herhangi bir formül sonucu küsaratlı ise otomatik yuvarlıyor.

mesala yukarıda ensonda "NET" isminin olduğunu düşünürsek ve "denek" isminin olmadığını varsayarsak "NET" işeminin formulu 100+100,60 ise sonucu =201 olarak veriyor..

ama en sona kullanmadığınız bir isim tanımlarsanız benim yaptığım gibi "denek" ismini koydum..

NET= 100+100,60 sonucunu size 200,60 olarak gosteriyor..

sebebini bilmiyorum neden boyle bişey yapıyor ama ben bu şekilde çözdüm belki problemle karşılaşan ark. varsa yardımcı olsun diye yazmak istedim.

Merhaba,

"denek" değişkenini Long tanımladığınız için virgül sonrasını dikkate almıyor.

Kolay gelsin.

slm.

Çok teşekkür ederim.

sanırım ben burda yanlış bilgi biliyormuşum ben dim komutunun sonuna koyulan

as long
as double

gibi işlemlerim , ile ayırdığım hepsi için geçerli olduğunu ve long komutunun seçilen ismi uzun sayı olarak yani 123,3333333 gibi gördüğünü sanıyordum:(

Dim AAA,BBB,CCC as long

yanlış

Dim AAA as long, BBB as long, CCC as long olarak yazılması gerekiyor sanırım: tanımlama yapılacaksa..

çok teşekkür ederim...

Geri