• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

varyasyon analizi

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Merhabalar,

Hem excellin bu tür komplike hesaplamalarında, hem de varyasyon analizi gibi istatiksel hesaplamalarda acemiyim ancak elimizdeki bir programın devre dışı kalması ile ekte gösterdiğim üzere bir varyasyon analizi hesaplamam gerekti. F-testini tek tek hesaplayarak bu şekilde buldum ama mümkün mertebe a12 ya da en kotu ihtimal a14ten sonraki veriler sayfada olsun istemiyorum yani olabildigince tek formülde toplamaya çalışıyorum. excellin f-test formülü var ama kesinlikle doğru sonuç vermiyor. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? ben bütün formülleri birleştirerek bir formül yazmaya çalışıyorum ama o kadar uzun bir şey oluyor ki eminim kısa yollarının olduğuna...bu arada f-test hesaplanmasını da http://mimoza.marmara.edu.tr/cahit/Yayin/belge/ista/index.html adresinden buldum.

Ekli dosyalar

Excel yardımından istatistiksel fonksiyonlara baktınız mı?

gecikmeli cevap verebiliyorum ama... şöyle bir güzellik yapmayı tercih ettim... sayfa1e verileri koydum. sayfa 2de de formülleri tek tek yazarak uzun haliyle bıraktım. sayfa1 de sadece hesaplama sonucunu gosterdim. sayfa2ye de koruma koydum. böylece hem goz önünde gereksiz bilgiden kurtardım hem de formülün uğraşılıp değiştirilme ihtimalini de engellemiş oldum... macrolar efenim yazılım dilleri filan çocuk oyuncağı olan kişiler için basit ama benim için yarayışlı bir adımdı :)

Geri