• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vardiya Düzeninin Giriş Yapılan Saate Göre Otomatik Gelmesi

Excel Vers. ve Dili
2016 Excel
Merhaba; excelde tuttuğum bazı raporlarda sabit değerler var. Tarih gibi değerleri formülle otomatik hale getirdim. Ancak raporu açtığımda 7-15 , 15-23 veya 23-07 gibi değerlerin giriş yaptığım saate göre o tablodaki hücre içinde de otomatik olarak gelmesinin yolunu bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
.........................
giriş yaptığım saate göre o tablodaki hücre içinde de otomatik olarak gelmesinin yolunu bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba,
Ben dosyanızı inceledim. Saat girişini nereye yapıyorsunuz? Onu belirtmemişsiniz.

Bu arada belki kendi kendinize aşağıdaki bilgiler doğrultusunda çözüm bulursunuz.
Saat girişini yapacağınız yeri seçip "Hücre Biçimlendir" >> Sayı Sekmesinden >> Saat >> format olarak 15:30 şeklinde olanı seçerek "OK" yapınız.
Bu şekilde saat girişi yaptığınız ve saat formatı ile biçimlendirdiğiniz hücrenin "A1" olduğunu, bu hücreye "16:45" yazdığınızı varsayalım.
Kod:
=SAAT(A1)
formülünün sonucu = 16 yı verir.
Bu mantıkla; saat aralığının girilen saate göre değişmesini istediğiniz yere (dosyanızdaki E3 hücresine); aşağıdaki içiçe eğerleri yazarak sorunu kendiniz çözebilirsiniz:
Kod:
=EĞER(VE(SAAT(A1)>=7;SAAT(A1)<15);"7 - 15 VARDİYASI";EĞER(VE(SAAT(A1)>=15;SAAT(A1)<23);"15 - 23 VARDİYASI";"23 - 7 VARDİYASI"))

Teşekkür ederim antonio. Geçici bir yöntem olarak başka bir sayfadan liste yöntemiyle vardiyaları almayı yapmıştım. Sizin yönteminizi tam olarak şimdi uyguladım. Sorun çözüldü.

Kolay gelsin. İyi çalışmalar

Geri