• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ValA yada başka bir formül

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Private Sub TextBox243_Enter()
TextBox243 = ValA(TextBox219 * ValA(TextBox171) - ValA(TextBox167)) / ValA(TextBox219 * TextBox171) * 100
End Sub

yukarıdaki formül daha önce "Val" şeklinde kullanırken boş satırlarda enter işlemi yapıldığı müddetçe hata ile karşılaşabileceğimi öğrendikten sonra ValA ile değiştirmem gerektiği üzerine bu formülle giriyorum,lakin boş verilerde aynı problemim devam ediyor.
sorunumun kaynağı ne olabilir.(12 satırda var olan formül.)
yol gösterebilirmisiniz.

VAL visualBasic'in yerleşik fonksiyonlarındandır.
VALA ise Sayın Zeki Gürsoy hocamın sizin için yazdığı kullanıcı tanımlı bir fonksiyondur.Kullanıcı tanımlı fonksiyonlar çalıştığınız dosyada yoksa çalışmazlar.
Onun için çalıştığını her dosya bu fonksiyonu eklemelisiniz(Kodlarını).Function VALA(xxxxx) diye başlar.
VALA fonksiyonunda değişiklik yapmak lazım.
Bu fonksiyonu buraya yapıştırın bir bakalım,fonksiyona.

VAL visualBasic'in yerleşik fonksiyonlarındandır.
VALA ise Sayın Zeki Gürsoy hocamın sizin için yazdığı kullanıcı tanımlı bir fonksiyondur.Kullanıcı tanımlı fonksiyonlar çalıştığınız dosyada yoksa çalışmazlar.
Onun için çalıştığını her dosya bu fonksiyonu eklemelisiniz(Kodlarını).Function VALA(xxxxx) diye başlar.
VALA fonksiyonunda değişiklik yapmak lazım.
Bu fonksiyonu buraya yapıştırın bir bakalım,fonksiyona.

sayın hocam
ben o formülü bir başka formumda kullanmıştım,yeni bir formda da lazım olunca kullanayım dedim ama olmadı demek ki ondanmış.Hatta
Caption=Val**************** diye başlıyordu,
TextBox**=Val************* diye değiştirdim.

Birşeyi anlamak babında soruyorum,userformlarla dolu olan çalışmamda tüm işlemlerimde ValA mı kullanmalıyım ki fonksiyonu öyle..
'Userform61_Hesap tablosuna ait Modül,Aşı Stok Durumlarında Gelecek Döneme Devreden için
Public Function ValA(str_arg As String) As Double
If IsNull(str_arg) Or IsEmpty(str_arg) Then
ValA = 0
ElseIf IsNumeric(str_arg) Then
ValA = CDbl(str_arg)
End If
End Function

bu aşı çalışmam içindi,ama aynı zamanda bir başka formda da biraz değişikle kullanmam gerekiyordu.Fonksiyonu kullanmam gerekirse yeni bir modüle mi eklemeliyim.
**Önemli not...Enter tuşu ile toplama işlemi yapıyorum,otomatik toplama yapabilmem mümkün mü...

selamlar...

(Sevgili Zeki Hocama da selamlar ayrıca,ayrı kalınca eski mesajlarım kaybolmuş)

O fonksiyon yerine aşağıdaki yazdığım fonksiyonu kullanırsanız Metin veya string değerler girdiğinizdede hata almazsınız.
Yalnız bu fonksiyonu Kullanacaksanız onu o dosyanın içine boş bir standart modüle kopyalamlısınız.
O zaman o dosya içersinde her yerde VALA(texboxxx) yazarak kullanabilirsiniz.
Fonksiyon aşağıdadır.Onun yerine aşağıda yazdığım fonksiyon ukullanınız.:cool:
Kod:
Public Function ValA(str_arg As String) As Double
ValA = 0
If IsNumeric(str_arg) Then ValA = CDbl(str_arg)
End Function

Geri