• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vadesi ödeme tarihinden öncekiler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan idogus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
2007
2010
Merhaba arkadaşlar,
ekteki dosyamda en sağdaki kolonda müşterimin bana bir yıl boyunca ödeme yapacağı tarihler mevcut.
En solda benim kestiğim faturaların vade tarihleri var.
Müşterimin ödeme tarihinde benim hangi faturalarımın tarihleri gelmişse onlara ödeme yapıyor. Ben ortadaki kolonda bunları manuel olarak girdim.
Ortadaki kolonda manuel olarak girdiğim verileri formülle (vbe'de olabilir) oluşturmak mümkün müdür?

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Kardeşim Yazmışsın sağol ama bi tabloya bak bakim o tablodan ve dediklerinden bir şey çıkıyomu ayrıntılar vermemişsin örn.
Müşterin Her Ödemede 1 Faturamı Ödüyor.
Müşterin Ödeme Yaparken Fatura Tutarına göremi Ödüyor.
Yada Ödemelerde Ortalama Vade Mi Kullanılıyor(25 inde vadesi dolacak 10bin tl var 29 vadesi dolacak 10 bin Tl var bunun ödemesini 27 disinde 20 bin olarak mı yapıyor.
Müşterimin ödeme tarihinde benim hangi faturalarımın tarihleri gelmişse onlara ödeme yapıyor. Ben ortadaki kolonda bunları manuel olarak girdim.
09.01.2012 Tarihine 21 ADet Ödenecek Girmişssin Senin vade tarihi 9 u olan 2 faturan var. Walla ben anlamadım

müşterim benim vadelerime ödeme gününde bakıyor. Ödeme gününde (09.01.2012) tarihinde ne kadar vadesi gelmiş fatura varsa (09.01.2012) de dahil hepsini bir anda ödüyor. Ödeyecekleri faturalarımın yanına ben hangi tarihte ödeyeceği bilgisini zaten manuel girdim. Bu manuel olarak girdiklerimin bir formül veya vbe ile yapılabilmesini arzuluyorum.

Arkadaşlar problemimi çözdüm yaşlanmışım biraz uzun sürdü :-D belki benzer problemi olanlara yardımcı olur.
Kod:
Function MUSTERIODEME(ByVal Vade As Range, ByVal Tarih As Range)
    For i = 2 To 41
        If Vade > Cells(i, Tarih.Column) And Vade <= Cells(i + 1, Tarih.Column) Then
            MUSTERIODEME = Cells(i + 1, Tarih.Column)
        End If
    Next i
End Function

Bu da ödeme tarihleri farklı sayfadaysa;
Kod:
Function MUSTERIODEME(ByVal Vade As Range, ByVal Tarih As Range)
    For i = 2 To 41
        If Vade > Sheets(Tarih.WorkSheet.Name).Cells(i, Tarih.Column) And Vade <= Sheets(Tarih.WorkSheet.Name).Cells(i + 1, Tarih.Column) Then
            MUSTERIODEME = Sheets(Tarih.WorkSheet.Name).Cells(i + 1, Tarih.Column)
        End If
    Next i
End Function

Son düzenleme:
Geri