• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vadesi gelen Faturanın renk değiştirmesi.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe
Merhabalar

Excell kullanmaya yeni başladım kendimce bir cari hesap oluşturdum. Ancak birkaç şey istiyorum örnek dosyada görüldüğü gibi mesela ben şimdi gelen ödemeleri yeşil ile boyuyorum ancak hergün düzenleme yapmak zor oluyor vadesi gelen faturaların tutarlarını kırmızıdan turuncu renge otomatik dönüşmesini istiyorum acaba nasıl yapabilirim yardımlarınız için teşekkürler.

Ayrıca cari hesap tutmak için önerileriniz var ise onlar içinde teşekkür ederim.

ÖRNEK

G7'den itibaren aşağı doğru istediğiniz kadar seçin
Koşullu biçimlendirme menüsünden Yeni kuralı seçin
Açılan menüde üstte "Biçimlendirilecek hücreler için formül kullan" seçeneğini seçin
Aşağıda bir formül çubuğu açılacak. Oraya aşağıdaki formülü yapıştırın:
Kod:
=VE($B7<>"";$B7<=BUGÜN())

Alttaki biçimlendir menüsünden istediğiniz biçim ayarını yapıp tamam deyip çıkın.

Yusuf bey
Teşekkür ederim çalıştı

Son düzenleme:
Hocam ufak bir makro ile dediğiniz gibi yaptım. C1 hücresine bugün tarihi otomatik geliyor ve excel her açıldığında kontrol edip, tarihten küçük olanları sarıya, aynı tarihte olanları yeşile boyuyor. Manuel kontrol için de KONTROL ET tuşu koydum. Kodlarına alt+f11 tuşuyla ulaşabilirsiniz. Diğer arkadaşlar içinde aşağıya yazıyorum kodlarını.

http://dosya.co/07kbu5guy6ul/ornek.xls.html

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ilk As Integer, son As Integer
Dim v As Integer, yer As Integer

ilk = Range("A6").End(4).Row
son = Range("A" & Rows.Count).End(3).Row

yer = ilk

For v = ilk To son
If Not Range("B" & yer).Value <= Range("C1").Value Then GoTo atla
If Range("B" & yer) = "" Then GoTo atla
If Range("B" & yer).Value = Range("C1").Value Then
Range("A" & yer, "I" & yer).Interior.ColorIndex = 4
Else
Range("A" & yer, "I" & yer).Interior.ColorIndex = 6
End If
atla:
yer = yer + 1

Next v
End Sub

Hocam ufak bir makro ile dediğiniz gibi yaptım. C1 hücresine bugün tarihi otomatik geliyor ve excel her açıldığında kontrol edip, tarihten küçük olanları sarıya, aynı tarihte olanları yeşile boyuyor. Manuel kontrol için de KONTROL ET tuşu koydum. Kodlarına alt+f11 tuşuyla ulaşabilirsiniz. Diğer arkadaşlar içinde aşağıya yazıyorum kodlarını.

http://dosya.co/07kbu5guy6ul/ornek.xls.html

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ilk As Integer, son As Integer
Dim v As Integer, yer As Integer

ilk = Range("A6").End(4).Row
son = Range("A" & Rows.Count).End(3).Row

yer = ilk

For v = ilk To son
If Not Range("B" & yer).Value <= Range("C1").Value Then GoTo atla
If Range("B" & yer) = "" Then GoTo atla
If Range("B" & yer).Value = Range("C1").Value Then
Range("A" & yer, "I" & yer).Interior.ColorIndex = 4
Else
Range("A" & yer, "I" & yer).Interior.ColorIndex = 6
End If
atla:
yer = yer + 1

Next v
End Sub

Yardımınız için teşekkürler ama bu şekilde biraz karmaşık duruyor mesela tüm satırın rengini boyamak yerine sadece fatura tutarının yazı rengi değişse görsel açısından daha iyi olabilir. Ancak bu şekilde de çok kullanışlı olacaktır. Teşekkür ederim

Yardımınız için teşekkürler ama bu şekilde biraz karmaşık duruyor mesela tüm satırın rengini boyamak yerine sadece fatura tutarının yazı rengi değişse görsel açısından daha iyi olabilir. Ancak bu şekilde de çok kullanışlı olacaktır. Teşekkür ederim

Ben görülmesi açısından tüm satırı seçtirmiştim ama ufak bir değişiklikle istediğiniz satırı, ister hücre rengi ister yazı rengi değiştirerek boyar. Aşağıdaki kodu hangi kısmı boyamasını istiyorsanız oranın hücre adını yazın. Örneğin A ya da B

Kod:
Range("A" & yer).Interior.ColorIndex = 4
Range("A" & yer).Interior.ColorIndex = 6

Burada Interior dediği hücreyi boyar, orayı Font diye değiştirirseniz rengini değiştirir. 4,6 dediğimiz renk.

İsterseniz Yusuf beyin yazdığı şekilde normal bir formül ile de halledebilirsiniz. Ama bu işte ilerlemek için kod kullanmak tecrübe açısından her zaman daha iyidir.

G7'den itibaren aşağı doğru istediğiniz kadar seçin
Koşullu biçimlendirme menüsünden Yeni kuralı seçin
Açılan menüde üstte "Biçimlendirilecek hücreler için formül kullan" seçeneğini seçin
Aşağıda bir formül çubuğu açılacak. Oraya aşağıdaki formülü yapıştırın:
Kod:
=VE($B7<>"";$B7<=BUGÜN())

Alttaki biçimlendir menüsünden istediğiniz biçim ayarını yapıp tamam deyip çıkın.

Merhabalar bu koşulu uygulayarak renklendirmeyi başardım. Bir sorunum daha var yukarıdaki koşula uyan hücreleri nasıl toplayabilirim yani renk değiştiren hücreleri yukarıdaki vadesi dolan kısmında toplamasını istiyorum

Aşağıdaki formülü deneyiniz :

Kod:
=ETOPLA(B5:B1000;"<="&BUGÜN();G5:G1000)

Geri