• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

uyarı

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
merhaba arkadaşlar,

benim sorum şu şekilde
a b c d e sutunlarında ki hücrelere yada hücrenın herhangi birine
herhani bişeyler yazıldığında a b c d e hücrelerinin kırmızı olmasını istiyorum.
f sütununa TAMAMLANDI yazdıldığında ise bu hücrelerin f de dahi yeşil olmasını istiyorum.
ama sadece TAMAMLANDI yazılırsa, DEVAM EDİYOR yazıldığında sarı

İLGİ ALAKANIZ İÇİN TŞK EDERM. HERKES ALLAHA EMANET

merhaba accountant80 ilgin için tşk ederim.ancak eksik olmuş.
ben dosya eklemek ısterım, şirkette olduğumdan ekleyemıyorum.
renkler tam tersi olmuş ben hücrenin renginden bahsetmiştim. bu hücrelere herhangi birşey yazıldığında kırmızı olsun f sutundakı hücreye tamamlandı yazıldığında tüm hücreler yeşil, devam ediyorda yazıldığında da sarı.

bu arada sayfa makrolumudur bunuda öğrenebilirmıyım.

tşk ederim iyi çalışmalar dilerim

Sayfada makro yok tamamen koşullu biçimlendirme ile yapıldı,

Madem başka dosyaya uygulayacaksınız size buradan izah edeyim,

Dolu olunca kırmızı olacak satırları seçin,yukarıda biçim menüsünden koşullu biçimlendirmeyi seçin koşul1 e hücre değeri büyük "" yazın biçimi tıklayın ve hücre dolu olduğunda nasıl görünmesini istiyorsanız seçin.
TAMAMLANDI ve DEVAM EDİYOR yazıldığında değişecek hücreleri seçin, yukarıda biçim menüsünden koşullu biçimlendirmeyi seçin koşul1 e hücre değeri eşittir TAMAMLANDI yazıp biçimi belirleyin sonra ekleye tıklayarak koşul 2ye hücre değeri eşittir DEVAM EDİYOR yazıp biçimi belirleyin.

Estağfurullah özür dileyecek bir durum yok
Dosyayı buraya eklerseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Makrosuz olarak Koşullu biçimlendirme bölümünden yapabilirsiniz. Dosya ektedir. 2 Sayfayada bakınız.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
uğur bey çok tşk ederim, çok güzel olmuş ama hücreler boş iken renksiz olabilirmı tek eksık kalan bu :)

ayrıca tüm formül tek bir sayfada olmalı k n m bu gibi hücrelerde olabilir. tek bir sayfada olması öenmlıdır.

bilginizie

sayfada herhangi bir yere tamamlandı yazdığında bütün sayfa yeşil olsun mu bu şekildemi istiyorsun. Bide Hangisi sayfa istediğin gibi ona göre kırmızı hatasını düzelteceğim

Son düzenleme:
hayır, uğur bey yaptığınız çalışma çok güzel, ben kendi çalışma ma ekleyeceğimden, tek sayfada önemlı 2 sayfa üzerinden konuşuyorum. a b c d e sütünlarına herhangi bişey girilmediğinde renksiz olmalı. bu hücrelerden herhangi birine bişey girildiğinde kırmızı olmalı. buna f sutunuda dahil. ancak f sutununa tamamlandı girildiğinde a b c d e f sütünlarındaki satırlar yeşil, devam ediyor yazıldığında ise sarı

bu arada tekrar tşk ederim. yoruyorum sızı lutfen ksr bakmayın...

uğur bey tşk ederim çok güzel yine ama alt satırlara doğru çektığımde hata verıyor. sadece kırmızı rengınde sorun veriyor. ben gunde 10 satır kadar giriş yapacağım bu yılda 3600 satır olabilir ve fazlası da olabilir. üsten sadece 1 ve 2 satırda olmayacak buna çözum sunarmısınız. herşey için gönulden tşk ederm.

saygılarımla.

O konuda en iyi çözüm forumun makro bölümüne benim tabloyu tek satır için olanı ekleyerek makro her satır için ayrı ayrı olsun diye makro istemeniz. Daha öncede makro bilgim olmadığını dile getirmiştim.

uğur bey tekrardan merhabalar ben kendi çalışma sayfamı eklıyorum. excelden fazla anlamadığım gibi makroyuda hiçmi hiç bilmıyorum. sizinde bilgnizin olmadığını bilerek siz o sayfadaki bilgileri bu sayfaya aktarabilirmisiniz

ilk iki satır başlık ek dosyada gördüğünüz gibi

Ekli dosyalar

tşk ederim uğur bey çok sağolun. gerçekten burdakı konularda yardım eden arkadaşları ve emeklerını taktır edıyorum çok sağolun

Geri