• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Uyarı Mesajlı Listeleme

Excel Vers. ve Dili
2010 Turkce
Arkadaşlar ekteki dosyamda açıklama mevcuttur.

Ben ekteki dosyadaki akış durumu sütunundaki listboxtan "akış açılmadı" seçeneğini seçtiğim bütün satırları bana uyarı olarak "açılması gereken akışlar var" şeklinde uyarıp ilgili satırın başındaki müşteri numarasını listelemesini yada ilgli satırı mavi renge boyamasını istiyorum. Mümkünmüdür? MAkro kullanılabilinir.

teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

Sayfa üzerine ekleyeceğiniz bir butonla bu işlemi yapabilirsiniz. Buton altına yazacağınız kodlar,

Kod:
For a = 1 To [F1048576].End(xlUp).Row
If Cells(a, 6) = "AKIŞ AÇILMADI" Then
MsgBox "AÇILMASI GEREKEN AKIŞLAR VAR LÜTFEN AKSİYON ALINIZ"     ' ileti mesajı
MsgBox (Cells(a, 1))                                            ' ilgili müşteri nosu
Cells(a, 1).Interior.ColorIndex = 5                             ' aynı satırın maviye boyanması
End If
Next a

Sayfa üzerine ekleyeceğiniz bir butonla bu işlemi yapabilirsiniz. Buton altına yazacağınız kodlar,

Kod:
For a = 1 To [F1048576].End(xlUp).Row
If Cells(a, 6) = "AKIŞ AÇILMADI" Then
MsgBox "AÇILMASI GEREKEN AKIŞLAR VAR LÜTFEN AKSİYON ALINIZ"     ' ileti mesajı
MsgBox (Cells(a, 1))                                            ' ilgili müşteri nosu
Cells(a, 1).Interior.ColorIndex = 5                             ' aynı satırın maviye boyanması
End If
Next a

hocam teşekkür ederim desteğiniz için. Öncelikle gerekli butonu yaptım şöyle birşey yapılabilinir mi? Şimdi döngü tek tek her akış açılmadı verisine uyarı veriyorya onu şu şekilde tek uyarı verip açılması gereken akışlar var aksiyon alınız yazdıktan sonra tek uyarı penceresinde tüm müşteri noları gösterebilir şeklinde yapabiliyormuyuz ayrıca butonsuz, excelli kapatıp açtığımda açılışta kontrol ederek uyarı vermesini sağlayabilir miyim? ve ilgili satırı komple boyamam için örneğin 6 satır akış açılmadı şeklinde seçilmiş ben 6. satırı komple mavi yapmak için hangi kodu kullanmam lazım. destek verirsen sevinirim. çok teşekkür ederim ilgi ve alakana.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın, son mesajdan sonra oyun oynamaya dalmışım :)
Eki inceleyiniz. Dilerim isteğiniz gibi olmuştur. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

hocam emeğine sağlık çok teşekkür ederim. Peki bir sorum daha olacak. Şimdi açılışta listelemesi çok güzel aynı şekilde birde içine buton eklediğimde çalışır mı? çalışırsa butona hangi kodu eklemelyim. Yani yine excell kapanıp açıldığında listeleyecek ve aynı zamanda excell açıkken kontrol sağlamak amaçlı bir buton yapıp tıkladığımda da listelesin mümkün müdür?

Yukardaki mesajıma ek olarak makro " H " sütununa veri yazıyor ben o veriyi başka bir sütuna yazdırmak istiyorum örneğin " Z " sütununa. Bunu ilgili kodda düzenleme yapıyorum fakat her kapatıp açtığımda excelli daha önceki akış açılmadı olan müşteri numaralarını ben akış açıldı diye seçsemde uyarı penceresinde gösteriyor. Yani güncelli gösterirken daha öncekileride gösteriyor değiştirmeme rağmen. Bu hatayı düzeltemedim bir türlü yardımını bekliyorum hocam. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Rica ederim. Kolay gelsin.

Geri