• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Uyan Metni Bulup Yanındaki Hücreyi yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2007 bilmiyom
Arkadaşlar merhaba;
Problemim şu. Hücrede bir kelime var. Başka bir sayfada liste var. İsteğim bu kelimeyi o liste içinde arayıp bulduğunda ise yanındaki hücrenin içini göstermesi. Sanırım mümkün ama ben bulamadım. Şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar. ben yeni bir üyeyim, herkese selam,

bu site çok hoşuma gitti, gerçekten yoğun excell kullanıcısıyım, excell le bircok işler yapıyorum fakat bazı konuları bilmediğimden , kulağını terstutarak yapıyorum,

bu site bana çok faydalı olacağını umuyorum, umurım benim de silere faydam olur

Ekteki dosyayı inceleyiniz.

öncelikle teşekkür ederim. Yalnız dosyayı paylaşamıyorum. Şirket dosyası olduğundan fark edilirse sıkıntı olabilir. Örneği inceledim. Şöyle bir durum var örnekte sadece yanındaki kelimeyi gösteriyor. Bense formülü yazdığım hücreye eklemesini istiyorum. tekrar teşekkür ederim.

öncelikle teşekkür ederim. Yalnız dosyayı paylaşamıyorum. Şirket dosyası olduğundan fark edilirse sıkıntı olabilir. Örneği inceledim. Şöyle bir durum var örnekte sadece yanındaki kelimeyi gösteriyor. Bense formülü yazdığım hücreye eklemesini istiyorum. tekrar teşekkür ederim.

ayrıca ilk mesajda ben yanlış ifade etmişim özür dilerim

Sorunuzu anlayamadım. Listedeki kelimenin listenin yanındaki kelimeyle birleşmesini ve birleşen kelimenin bir yere yazılmasını mı istiyorsunuz tam olarka anlayamadım.

Sorunuzu anlayamadım. Listedeki kelimenin listenin yanındaki kelimeyle birleşmesini ve birleşen kelimenin bir yere yazılmasını mı istiyorsunuz tam olarka anlayamadım.

Aslında doğru anlamışsınız örnek istediğim gibi olmuş. Sadece bir uyarı geliyor ve yanındaki kelimeyi gösteriyor. Ben göstermesini değilde hücreye bir formül yazmak, hücrenin içindede yazdığım kelimenin yanındaki kelimenin yazılmasını istiyorum. sizin örneğinizde aliyi bul dediğimde aliyi bulu yanındaki hücre olan x'i benim hücreme yazmasını istiyorum.

Bence bir örnek hazırlayıp onun üzerinde anlatsanız daha rahat anlaşıcaz.

Merhaba,

Alternatif olarak,

=DÜŞEYARA("63M4A";A:B;2;0)

Bu şekilde de kullanabilirsiniz.

"63M4A" olan ölçütü hücrede de alablirsiniz.

Ölçütü F4 hücresine yazdığınızı düşünürsek;

=DÜŞEYARA(F4;A:B;2;0)

gibi...

Merhaba,

Alternatif olarak,

=DÜŞEYARA("63M4A";A:B;2;0)

Bu şekilde de kullanabilirsiniz.

"63M4A" olan ölçütü hücrede de alablirsiniz.

Ölçütü F4 hücresine yazdığınızı düşünürsek;

=DÜŞEYARA(F4;A:B;2;0)

gibi...

Ömer sanada teşekkür ederim. Valla ikinizinkide işime yarıyacak sanırım.

Ömer Bey'e katılıyorum . Aklıma neden direk böyle Inputbox'lı bir çözüm geldi, bir fikrim yok :)

Geri