• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üstteki satırı otomatik olarak aşağıya kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2010
Selamlar,

Çok güzel bir forum. Uzun zamandır bir çok konuda yardım almıştım üye olmadan ama bu aradığımı bulamadım. Buraya da ilk mesajımı atayım dedim.

Şimdi ekteki dosyada, C45 sütununa giriş yapıldığı zaman D,E,F ve G sütunları otomatik olarak bir üstteki formülü aşağıya atıyor. Ara vermeden yapıldığında bir üstteki satırı sürekli kopyalayarak (Hücre eğer boş ise) devam ediyor.

Bunun nasıl yapıldığını ne kadar aradıysam da bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla,

Not: Ekteki dosya 97/2003 formatında kaydedilmiş. Ancak bendeki versiyon 2010 bir farkı var mıdır?

Ekli dosyalar

Veri setinizi tablo olarak bicimlendirirseniz, bu tabloya her yeni satir eklemenizde ilgili sutunlardaki formuller de yeni satirlarinizda kullanilacaktir.

Valla tam olarak anlamadım ne demek istediğinizi. Biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim.

Ekteki ekran goruntusune bakiniz. Once verilerin oldugu hucreleri seciyorsunuz ve ardindan tablo olarak bicimlendiriyorsunuz.

Ekli dosyalar

• tablo.jpg
    tablo.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 17
Excel tabloyu ve sürekliliği algılayarak içindeki formülleri aşağıya kopyalıyor. Satırlar arasında ara verilirse (boşluk bıraklırsa) süreklilik bozuluyor ve kopyalama olmuyor.

Geri