• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

üstteki biçim ve formülleri içeren satır ekleme

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
arkadaşlar en son dolu hücrenin altına üsteki biçim ve formülleri içeren satır eklemek istiyorum bunu makroyla nasıl yapabilirim örnek dosya ektedir birtane örnek buldum ama o sadece biçimleri ekliyor formülleri ekletemedim :yardim:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Şu kodları bir deneyiniz;

Kod:
Sub Emre()
    Dim son As Integer
    son = Range("G65536").End(3).Offset(1, 0).Row
    Cells(son, 1).Resize(, 7).FillDown
    son = Empty
End Sub
Ya da şu kodu sayfanın kod kısmına yazın ve son biçimli olan hücrenin altındaki boş satırda çift tıklayın;
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Dim son As Integer
    son = ActiveCell.Offset(0, 1).Row
    son = Empty
    Cancel = True
End Sub
Biçimli olan son satır ile çift tıklanacak satır arasındaki satırları da biçimlendirmek için şu kodu kullanabilirsiniz;
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Dim son As Integer
    son = Range("G65536").End(3).Offset(0, 1).Row
    Range("A" & son & ":A" & ActiveCell.Row).Resize(, 7).FillDown
    son = Empty
    Cancel = True
End Sub

Son düzenleme:
arkadaşlar en son dolu hücrenin altına üsteki biçim ve formülleri içeren satır eklemek istiyorum bunu makroyla nasıl yapabilirim örnek dosya ektedir birtane örnek buldum ama o sadece biçimleri ekliyor formülleri ekletemedim :yardim:

Ekli formulu denermisiniz.

Sheets("Ş").Select
sonsat = Cells(Rows.Count, 7).End(3).Row + 1
Range("A" & sonsat - 1 & ":G" & sonsat - 1).Copy Destination:=Range("A" & sonsat & ":G" & sonsat)

en alttakı çizgiyi kaldırın.

Kod:
Sub Emre()
    Dim son As Integer
    son = Empty
End Sub
Ya da şu kodu sayfanın kod kısmına yazın ve son biçimli olan hücrenin altındaki boş satırda çift tıklayın;
Kod:
    Dim son As Integer
    son = Empty
    Cancel = True
End Sub
Biçimli olan son satır ile çift tıklanacak satır arasındaki satırları da biçimlendirmek için şu kodu kullanabilirsiniz;
Kod:
    Dim son As Integer
    son = Empty
    Cancel = True
End Sub

çok teşekkür ederim arkadaşım sorun halloldu

Rica ederim, iyi günler...

slm

Kod:
Sub Emre()
    Dim son As Integer
    son = Empty
End Sub
Kod:
    Dim son As Integer
    son = Empty
    Cancel = True
End Sub
Kod:
    Dim son As Integer
    son = Empty
    Cancel = True
End Sub

kardeşim şimdi ben burda ikinci sıradaki kodu kullanıyorum fakat küçük bi sorunum var normalde çift tıklayınca satır ekleme yapıyor ya ben bunu 4 tıkla hatta 5 tıkla yapsın istiyorum çünkü hücrenin içine girmek için tıklatıncada üsteki satırı kopyalıyor oda karışıklığa sebep oluyor diğer bir husus sadece a sütununda bir hücreye tıkladığımda satır eklesin diğer b c d sütunlarındaki hücrelere tıkladığımda işlem yapmasın istiyorum böyle bişey mümkümmü şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
4-5 tıklama ile ilgili bilgim yok...

buna yakın olsada tam olarak böyle olmayan bir sorunum var örnegün a1 ile a1000 arasında verilerim var.. ve ben a500 e yeni satır ekledim.. a500 deki satırında formul ve bicimini üzerinden kendi alsın istersem bunu nasıl çözebilirim??

Geri