Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
üst satırdakini görüp aynısını yazmayan formul lazım.
Arkadaşlar yaptığım çizelgede bir üst satırda aynı rakamı görüp tekrarlamayan ve diğer sayı gelene kadar bekleyen formulubir türlü yapamadım. çizelgeyi inceleyip yardım edebilirmisiniz.
malesef mükerrer kayıt uygulamalarında bulamadım.
sütunu tarayıp bir sonraki sayı gelene kadar 0 atacak daha sonrasındada 1 ve üzeri devam edecek kod lazım.
yalnız verdiğiniz formulle bi sorun yaşıyorum.
J sutunu eksi sayıya düşünce (-1,-2,-3 gibi) formul #yok hatası veriyo.onu nasıl düzeltebilirim.- yazmayıp 0 atması lazım.
Çok sağolun.Gayet düzgün çalışıyor.
Bu kadar çok soru sorduğum için kusura bakmayın.Bir şirkette tır şoförü olarak çalışıyorum.İşimle ilgili kendi çapımda bir çizelge için uğraşıyorum.Eilimden bu kadarı geliyo,diğeride sizlerin yardımı ile oluyo.Herkese teşekkürler.
Korhan bey,bu sefer ben bir sorunla karşılaştım.
Ben km primli çalıştığım için bazen primlerimiz kesintye uğruyor.örneğin temmuza kadar 20000 km yaptık diyelim,temmuzda trafik cezası vb.hata yaptığımızda 20000 km siliniyor ve tekrar 0 dan başlıyoruz.10000 ve üzeri primleri tekrardan alıyoruz.
Formul gayet düzgün ama üstte 1 defa 10000 primini gördüğü için 2 ci sefer atmıyor.Yani -km den +km ye geçince tekrar prim almam lazım.Bilmem anlatabildimmi.teşekkürler.
Cozmeniz bizi ziyadesiyle memnun etti ama bilmeyen konuyu arastıran arkadaslarınız olabilir cozumunuzu burayada ekleseydiniz ogrenmek isteyen arkadaslarınıza yardımcı olurdunuz
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.