• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

üst klasördeki dosyayı açma

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
aynı klasör içindeki dosyayı açmak için bu kodu
Kod:
Workbooks.Open ThisWorkbook.Path & "\BELGELER.xls"
kullanıyorum ancak üst klasördeki dosyayı açmak için nasıl bir kod girilmeli

ÖRNEK: Desktop/yeni klasör içindeki çalışma kitabından makroyla Dektop/BELGELER.xls açacak

desktop örnek amaçlıydı hep masaüstünde olmuyor üst klasördeki BELGELER.xlsyi açsın yeter

ilginiz için teşekkürler

Şimdi hazır fonksiyonu varmıdır,Bilmiyorum.Ama Ben emencecik bir kod yazıverdim.:cool:
Kod:
Sub ust_klasor()
Dim klasor, kls As String
klasor = Split(ThisWorkbook.FullName, "\")
For i = 0 To UBound(klasor) - 2
    kls = kls & "\" & klasor(i)
Next
MsgBox Right(kls, Len(kls) - 1)
End Sub

üst klasörün dosya yolunu veriyor ancak dosyayı açacak şekilde düzenleyemedim yardımcı olurmusunuz

Kod:
Workbooks.Open Right(kls, Len(kls) - 1) & "\BELGELER.xls"

değişikliğini yaparak hallettim çok teşekkürler

üst klasörün dosya yolunu veriyor ancak dosyayı açacak şekilde düzenleyemedim yardımcı olurmusunuz
:cool:
Kod:
Sub ust_klasor()
Next
kls = Right(kls, Len(kls) - 1)
Workbooks.Open (kls & "\BELGELER.xls")
End Sub

hocam bu çalışma kitabını gizli açmanın yolu varmı aşağıdaki kodları kullanarak veri aktarıp yazdırıyorumda sadece yazdırmak için açıyor ekranda görünmesin istiyorum

Kod:
Sub EK_7()
Y = ThisWorkbook.Name
C = ActiveSheet.Name
Next
Workbooks.Open (kls & "\BELGELER.xlsm")
Sheets("Kursiyer Bilgisi").Range("C6") = Workbooks(Y).Sheets(C).Range("C6").Value
Sheets("Kursiyer Bilgisi").Range("C4") = Workbooks(Y).Sheets(C).Range("C4").Value
Sheets("Kursiyer Bilgisi").Range("J5") = Workbooks(Y).Sheets(C).Range("J5").Value
Sheets("Kursiyer Bilgisi").Range("J15") = Workbooks(Y).Sheets(C).Range("J15").Value
Sheets("Kursiyer Bilgisi").Range("J7") = Workbooks(Y).Sheets(C).Range("J7").Value
If MsgBox("EK: 7yi Yazıcıya Yerleştirdinizmi?", vbQuestion + vbYesNo, "EK: 7") = vbNo Then Exit Sub
ActiveSheet.PrintOut
ActiveWorkbook.Close 0
End Sub

hocam bu çalışma kitabını gizli açmanın yolu varmı aşağıdaki kodları kullanarak veri aktarıp yazdırıyorumda sadece yazdırmak için açıyor ekranda görünmesin istiyorum

Kod:
Sub EK_7()
Y = ThisWorkbook.Name
C = ActiveSheet.Name
Next
Workbooks.Open (kls & "\BELGELER.xlsm")
Sheets("Kursiyer Bilgisi").Range("C6") = Workbooks(Y).Sheets(C).Range("C6").Value
Sheets("Kursiyer Bilgisi").Range("C4") = Workbooks(Y).Sheets(C).Range("C4").Value
Sheets("Kursiyer Bilgisi").Range("J5") = Workbooks(Y).Sheets(C).Range("J5").Value
Sheets("Kursiyer Bilgisi").Range("J15") = Workbooks(Y).Sheets(C).Range("J15").Value
Sheets("Kursiyer Bilgisi").Range("J7") = Workbooks(Y).Sheets(C).Range("J7").Value
If MsgBox("EK: 7yi Yazıcıya Yerleştirdinizmi?", vbQuestion + vbYesNo, "EK: 7") = vbNo Then Exit Sub
ActiveSheet.PrintOut
ActiveWorkbook.Close 0
End Sub

Dosyayı hiç açmayın.
ADO ile kapalı durumda iken kayıtlarınızı girin.:cool:

Geri