• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üst hücreden veri kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRKÇE
B7 hücresine herhangi bir veri girdiğimde c6 hücresini c7 hücresine d6 hücresinide d7 hücresine kopyalanmasını nasıl sağlarım
kopyalacak veri formül olduğu için makro olması daha iyi olur.

Selamlar,

Formüllede verileri istediğiniz hücrelere aktarabilirsiniz.

C7 hücresine;
Kod:
=EĞER(B7<>"";C6;"")

D7 hücresine;
Kod:
=EĞER(B7<>"";D6;"")

Bu şekilde formülü değilde formülle oluşan veriyi kopyalıyor

Selamlar,

Bu işlemi uygulayacağınız sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp deneyin. B sütununa veri girdikçe formüller ilgili satıra kopyalanır.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, Range("B2:B65536")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target <> "" Then Range(Cells(Target.Row, "C"), Cells(Target.Row, "D")).FillDown
Son:
End Sub

Bu kodu bir başka sayfada uygulamak istiyorum.
Yine aynı şekilde bu kodu o sayfadaki yerlere göre kopyalıyorum olmuyor hata veriyor.
Bu sayfada A456'DAN başlıyarak A466 hücresine herhangi bir veri girdiğimde B C D E F G H I J K
hücrelerindeki formüllerin bir alt satıra geçmesini sağlamak

bunun içinde bu kodu aynı şekilde şöyle değiştirdim:
Kod:
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, Range("A466:A65536")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target <> "" Then Range(Cells(Target.Row, "B"), Cells(Target.Row, "C"), Cells(Target.Row, "D"), Cells(Target.Row, "E"), Cells(Target.Row, "F"), Cells(Target.Row, "G"), Cells(Target.Row, "H"), Cells(Target.Row, "I"), Cells(Target.Row, "J"), Cells(Target.Row, "K")).FillDown
Son:
End Sub

Düzeltme:
yaptım arkadaşlar
gerek kalmadı

Kod:
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, Range("A467:A65536")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target <> "" Then Range(Cells(Target.Row, "B"), Cells(Target.Row, "C")).FillDown
    If Target <> "" Then Range(Cells(Target.Row, "D"), Cells(Target.Row, "E")).FillDown
    If Target <> "" Then Range(Cells(Target.Row, "G"), Cells(Target.Row, "H")).FillDown
    If Target <> "" Then Range(Cells(Target.Row, "I"), Cells(Target.Row, "J")).FillDown
    If Target <> "" Then Range(Cells(Target.Row, "K"), Cells(Target.Row, "L")).FillDown
Son:
End Sub
Bu şekilde yapınca oluyor.
çok faydalı bir kod bence

Son düzenleme:
Üst satırdaki formülleri, yeni bir satır açtığımızda açtığımız satıra kopyalamak için ne yapmamız için makro mu gerekli acaba, formülle bunu yapamazmıyız?

bu makroda yeni bir durum var
mesela a2 hücresine veri girdiğimizde b c d hücrelerindeki formülleri alt satıra indiriyo
ama a2 a10 aralığını içeriden 9 adet veriyi başka bir yerden kopyalayıp yapıştırdığımızda makro çalışmıyor

Geri