• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformun içine userform oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
İyi akşamlar.
Öncelikle bu konuya nasıl başlık atacağımı bilemedim.
Ekteki dosyada Departman Girişi butonuna tıkladığımda açılan userform'un sayfa2 ye giriş yapmasını istiyorum ama kurgulayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba
Commandbutton2 kodunu bununla değiştirin.
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim Satır As Long, Say As Byte

Satır = Sheets("Sayfa2").Range("A65536").End(3).Row + 1
    If TextBox1.Text = "" Then
    MsgBox "Lütfen -Proje Adı- bilgisini giriniz !", vbExclamation, "Eksik Bilgi Girişi"
    TextBox1.SetFocus
    Exit Sub
    End If
    If TextBox2.Text = "" Then
    MsgBox "Lütfen -Örneklem- bilgisini giriniz !", vbExclamation, "Eksik Bilgi Girişi"
    TextBox2.SetFocus
    Exit Sub
    End If
    If TextBox3.Text = "" Then
    MsgBox "Lütfen -Proje Başlangıç Tarihi- bilgisini giriniz !", vbExclamation, "Eksik Bilgi Girişi"
    TextBox3.SetFocus
    Exit Sub
    End If
    If TextBox4.Text = "" Then
    MsgBox "Lütfen -Proje Bitiş Tarihi- bilgisini giriniz !", vbExclamation, "Eksik Bilgi Girişi"
    TextBox4.SetFocus
    Exit Sub
    End If
    If TextBox5.Text = "" Then
    MsgBox "Lütfen -Planlanan Takvim- bilgisini giriniz !", vbExclamation, "Eksik Bilgi Girişi"
    TextBox5.SetFocus
    Exit Sub
    End If
    If TextBox6.Text = "" Then
    MsgBox "Lütfen -Veri Girişi Teslim- bilgisini giriniz !", vbExclamation, "Eksik Bilgi Girişi"
    TextBox6.SetFocus
    Exit Sub
    End If
    If TextBox7.Text = "" Then
    MsgBox "Lütfen -Raporlama Tarihi- bilgisini giriniz !", vbExclamation, "Eksik Bilgi Girişi"
    TextBox7.SetFocus
    Exit Sub
    End If
    Sheets("Sayfa2").Cells(Satır, "A") = Satır - 1
    Sheets("Sayfa2").Cells(Satır, "B") = TextBox1.Text
    Sheets("Sayfa2").Cells(Satır, "C") = TextBox2.Text
    Sheets("Sayfa2").Cells(Satır, "D") = Format(TextBox3.Text, "dd.mm.yyyy")
    Sheets("Sayfa2").Cells(Satır, "E") = Format(TextBox4.Text, "dd.mm.yyyy")
    Sheets("Sayfa2").Cells(Satır, "F") = TextBox5.Text
    Sheets("Sayfa2").Cells(Satır, "G") = TextBox6.Text
    Sheets("Sayfa2").Cells(Satır, "H") = Format(TextBox7.Text, "dd.mm.yyyy")
        MsgBox "Kayıt işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation, "Kayıt İşlemi"
End Sub

Sayın asi_kral,
Öncelikle alakanız için teşekkürler. Commandbutton2 de ki kodlar benim kullanacağım alan için. Bir de ilgili departmanların giriş yapacağı alan var bu da sayfa 2 de. Yani sayfalar farlı içeriklerde,başlıkları ayrı. Benim yapmak istediğim ilk formu açtığımda ben kendime ait yerleri girdikten sonra,Departman Girişi butonuyla açılan formda yapılacak girişlerin sayfa 2 ye kaydedilmesi. Umarım açıklayabilmişimdir. Tekrardan teşekkürler.

Sayın asi_kral,
Öncelikle alakanız için teşekkürler. Commandbutton2 de ki kodlar benim kullanacağım alan için. Bir de ilgili departmanların giriş yapacağı alan var bu da sayfa 2 de. Yani sayfalar farlı içeriklerde,başlıkları ayrı. Benim yapmak istediğim ilk formu açtığımda ben kendime ait yerleri girdikten sonra,Departman Girişi butonuyla açılan formda yapılacak girişlerin sayfa 2 ye kaydedilmesi. Umarım açıklayabilmişimdir. Tekrardan teşekkürler.

Ben kodu Userform2 için verdim zaten.
Yada siz örneklerle açıklayın ona göre çözüm üretelim. Böyle anlaşılmıyor.

İyi günler,
Sayın asi_kral gönderdiğiniz kodu sonradan anladım kusura bakmayın.Yapmış olduğunuz şekilde uyguladım çalışıyor. Şuan yapmaya çalıştığım fakat beceremediğim bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Departman Girişi butonuna tıkladığımızda Rapor Al butonu var. Ben o butona bastığımda sayfa 2 deki "C" sütunundan seçeceğim tarih aralığından, rapor sekmesinde ki gibi rapor almaya çalışıyorum. Bunun için fikirlerinizi ve yardımlarınızı rica ederim.

Ayrıca 2 formdada kaydet butonuna bastıktan sonra textbox ların boş olarak gelmesi mümkünmü?

Ekli dosyalar

Sorunuzun bu konu ile alakası yok lütfen yeni konu açarak sorunuzu sorunuz

Geri