Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Cevap alamadığıma göre bir sıkıntı var sanırım.Aslında asıl sorunum "B" ve "C" sütunlarında hesap planını görmek ve seçtiğim hesabı bu sütunlara yazdırmak ama hep son boş satıra.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba ?
Bence cevap alamamanızın sebebi açıklamanızın çok yetersiz olması. Verdiğiniz açıklamadan anladığım şekilde dosyanıza kodları ekledim. Kodları inceleyerek kendinize uyarlayabilirsiniz. Fazlası gerekiyorsa açıklamayı daha doğru yapmanız şart.
Ben son satıra böyle ulaşıyorum. Örneğin sayfa 1 de B hücresine göre
sonsatır=thisworkbook.worksheets("Sayfa1").Range("B9999").end(xlup).row
sonsatır=sonsatır+1
Siz bu kodla "dolu olan son satıra" değil; B sütunundaki 9999. satırdan önceki dolu olan son satırdan bir sonraki satıra ulaşıyorsunuz. Sizin tablonun ihtiyacını karşılıyor olabilir, ancak her tablo için geçerli olmaz.
Sn.alprn19, öncelikle yaklaşımınız için teşekkür ederim. Bunu aslında bir muhasebe fişi olarak düşünebilirsiniz. Userformda 4 adet combobox açmamdaki sebep buydu. (Birleşik madde gereği). Ancak bunun biraz karışıklığa neden olacağını düşündüğümden son açıklamamdaki gibi asıl yapmak istediğim : "B" ve "C" Sütunlarına gördüğünüz gibi hesapları yazıyorum.Bu hesapları yazarken hangi satır ve hücredeysem (bunlar b ve c sütunları oluyor) burada hesap planını açıp (kısa yol tuşu da atanabilir) seçtiğim hesabı buraya yazmasını istiyorum.
Aslında userformdaki 1.ve 2. comboboxlar doğru çalışıyor, diğer ikisini iptal edebiliriz. ayrıca daha basit bir şekilde excel sayfasında bir combobox ile de bunu yapabilir miyiz bilmiyorum. Eğer bu şekilde olursa da işimi görebilirim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.